Best FM

A Rádió 1 ügyvezetője a Best FM tulajdonosa lett

Bakai Mátyás, Andy Vajna egykori jobbkeze, a Rádió 1-et jelenleg is irányító ügyvezető igazgató lett a Best FM tulajdonosa és az ügyvezetője.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A budapesti 99,5 MHz-es rádiós frekvenciát használó Best FM rádió tulajdonosa és ügyvezetője lett Bakai Mátyás – értesült a Media1. Ez azért érdekes fejlemény, hiszen Bakai a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatói feladatait is ellátja, azóta, hogy a Rádió 1-et egy delaware-i offshore cégen, a Cinergin keresztül tulajdonló Andy Vajna filmügyi kormánybiztos idén januárban elhunyt. (A pozíciót korábban egyszer már ellátta, de a békéscsabai rádiós botrány idején, 2017 októberében átült inkább a később országos frekvenciát szerző Retro Rádióhoz, ami később a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz került.)

Bakai Mátyás úgy tudta megszerezni a fővárosi 99,5 MHz-en sugárzó Best FM-et, hogy a médiaszolgáltatási jogosultságot eredetileg elnyerő Szakács Tibor vállalkozása, a Média Depó Kft. úgy határozott, hogy a hatósági szerződéssel összefüggő jogokat átadja a cégből kiválással létrejövő Best Radio Kft.-nek. Ez utóbbi kft.-nek pedig már Bakai Mátyás a tulajdonosa és ügyvezetője.

a Rádió 1 és a Best FM ügyvezetője
Bakai Mátyás a Rádió 1 és a Best FM ügyvezetője (jobbra), egy korábbi sajtótájékoztatón a Balázsék című műsor műsorvezetőivel, Rákóczi Ferivel, Vadon Janival és Sebestyén Balázzsal

Bakai még november 29-én lett a Best FM-et működtető Best Rádió Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, de a változást nem kommunikálták a sajtóban, mi is csupán az Opten céginformációs rendszerben vettük észre a változást, miután a Médiatanács mai, szerdai ülésén a rádió cégadataiban történő változás is szerepelt a napirendek között.

A Rádió 1 és a Best FM között eddig is szoros összefonódások voltak megfigyelhetők, de mostantól ez még egyértelműbb lesz.

További rádiós hírek olvashatók a Media1-en, ahol ma számoltunk be arról is, hogy a Rádió 1 a Médiatanáccsal pereskedik.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Karas Monika, az NMHH elnöke néhány nappal ezelőtt

A Karas Monika vezette médiahatóság a NAIH félrevezetésével leplezné törvénytelenségét

Az információszabadságról szóló törvény teljesen egyértelmű szövege ellenére a Péterfalvi Attila elnökölte Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hagyta magát megtéveszteni és asszisztált ahhoz a törvénytelenségsorozathoz, ami a médiahatóságnál zajlik. A NAIH először az időt húzta, majd törvénybe ütköző határozattal söpörte le az NMHH-ra vonatkozó panaszokat az asztaláról.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!