fbpx
Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője (jobbra)

Megvan Andy Vajna utódja a Rádió 1 élén

Bakai Mátyás, az egykori társügyvezető visszatér a Rádió 1 élére, ahonnan a békéscsabai rádiós botránykor távozott. Ő veszi át a Retro Rádió és a Rádió 1 reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. vezetését is.

Bakai Mátyás lett a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft., valamint a Rádió 1 és a Retro Rádió reklámidejét értékesítő MediaTime Kft. ügyvezetője

– derül ki egy néhány perccel ezelőtti hírlevélből. Az ügyvezető kinevezésére azért volt szükség, mert mint arról tegnap a Media1 beszámolt, napok óta ügyvezető nélkül működött a Rádió 1 Andy Vajna vasárnapi halálát követően, ez pedig komoly problémát okozhatott volna a cég működése szempontjából. Vajna ugyanis, miután Bakai távozott a Radio Plus Kft. társügyvezetői posztjáról, nem töltötte be a megüresedett helyet, hanem egyedül vezette a céget.

A mai bejelentés azért is érdekes, mivel Bakai már egyszer vezette a Rádió 1-et, sőt elindításában is komoly szerepe volt. (Borítóképünkön például az látszik, amikor közösen jelentette be Sebestyén Balázsékkal, hogy az egykoron a Class FM-en sugárzott Morning Show stábja a Rádió 1-nél folytatja.) Bakai nem sokkal azután távozott a Rádió 1-től még 2017 őszén, hogy kiderült, a békéscsabai rádiós pályázaton a Bakai és Vajna vezetése alatt lévő cég hibáktól hemzsegő frekvenciapályázatot adott be, amit bár a Médiatanács is észlelt, a Médiatanács mégis őket hozta ki győztesnek, majd a frekvenciát addig több mint két évtizede használó és majdnem frekvencia nélkül maradó régi helyi rádiósok, a Mazán testvérekhez tartozó Interax Kft. pert indított a Médiatanács ellen. A botrány során kiderült, Bakaiék nem hozták létre a pályázati eljáráshoz szükséges, úgynevezett célhoz kötött bankszámlát, rajta a rádió működéséhez szükséges első három havi fedezettel, emellett a pályázati dokumentációjuknak több más hiányossága is volt.

Bakai a Rádió 1-től való 2017-es távozását követően sem került messze Andy Vajnától. Miután ekkor Bakai nevére vette Andy Vajnától a később az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára eredetileg POP FM néven pályázó, ám azt végül Retro Rádió néven az elnémított Class FM helyén elindító Hold Reklám Kft.-t, annak egyben ügyvezetője is lett.

A MediaTime Kft., amelynek a Rádió 1 mellett szintén vezetője lesz Bakai, a mostanra már a fideszes médiaalapítvány, a Közép Európai Sajtó és Média alá tartozó Retro Rádió reklámidejét is árulja a több mint 40 frekvenciával rendelkező Rádió 1 hálózathoz tartozó helyi rádiók reklámjain kívül.

Már a cégbíróságon

A Rádió 1 és a MediaTime Kft. tulajdonosa egyébként az az AV Investments Kft., mely ahhoz a delaware-i bejegyzésű offshore céghez, a Cinergihez tartozik, amelyhez a TV2 és az IKO műsorgyártó is, és amelynek Vajna volt az ügyvezetője, sőt feltehetőleg a tulajdonosa is. Az AV Investmentsnek három vezetője volt mostanáig, közülük az egyik Andy Vajna volt, de két másik tagnak, Kovács Andreának és a Las Vegasban élő Samuel Russell Falconellónak, aki a luxemburgi bejegyzésű Las Vegas Casino S.a.r.l.-ben is Vajna ügyvezetőtársa volt, együttesen szintén aláírói joga volt, így a Media1 feltételezése szerint most ők ketten hívhatták össze a Radio Plus taggyűlését az ügyvezetőváltás miatt.

A Rádió 1 csütörtöki hírlevelében mély megrendülését fejezi ki Andy Vajna halála miatt. Azt írják, a Rádió 1 sikere töretlen, illetve állítják, a legfontosabb kereskedelmi célcsoportban a legfrissebb hallgatottsági adatok szerint Budapest legnépszerűbb rádiója lett.

A hírlevélben azt írják még, a cégek ügyvezetésében történő változás már cégbírósági bejegyzés alatt áll.

Tatabányát és Kaposvárt is beveti a Rádió 1

Bejelentették azt is, hogy a Rádió 1 hálózata, amely jelenleg közel 40 frekvencián hallható országszerte, hamarosan újabb két várossal – Tatabányával és Kaposvárral – bővül, ezzel végre az összes megyeszékhelyen elérhetőek lesznek Balázsék és az igazi mai slágerek.

Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője egyébként DJ-ként is ismert, ez a YouTube videó is az ő munkásságát örökíti meg a várbeli Fortuna klubból.  Bakai régebben a Roxy Rádió tulajdonosa volt.

Ma jelentették be, hogy a budapesti 99,5 MHz-re – most épp egy fideszes kötődésű ügyvédhez, dr. Szabó Ivánhoz köthető – Magyar FM helyére a City Rádió kerül.  A Media1 azonban úgy tudja, Best FM lesz az új frekvencián, és Andy Vajna programigazgatója már toborozza is rá a munkatársakat.

Kiemelt kép: Bakai Mátyás, a Rádió 1 régi-új ügyvezetője (a kép szélén, jobbra) Rákóczi Feri (balra), Vadon Jani és Sebestyén Balázs társaságában Sebestyén Balázsék Rádió 1-hez való igazolásakor
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások