TV2 Tények

Pert vesztett a TV2

A tévécsatorna Tények című műsorának helyreigazítást kell közölnie az általa hírbe hozott László Imre ügyében, legalábbis ezt mondta ki a bíróság friss első fokú ítéletében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Helyreigazításra kötelezte a TV2-t László Imre DK-s politikus, október 13-án megválasztott XI. kerületi polgármester ügyében a bíróság.

A 444.hu beszámolója szerint az első fokú bírósági ítélet szerint a tévécsatorna október 1-jén a Tények című hírműsorában valótlanul közölte, hogy László Imre 2012-ben szexuálisan zaklatta egy orvos beosztottját.

László Imre, Újbuda polgármestere
László Imre, Újbuda hírbe hozott polgármestere. Fotó: Facebook

László Imre légből kapottnak nevezte a Tények állításait, ezért helyreigazítást kért a csatornától, de az nem közölte azt, ezután lett belőle per. A Fővárosi Törvényszéken László Imrének adtak igazat.

A TV2 ugyanis nem tudta tanúkkal vagy más bizonyítékokkal alátámasztani a műsorában közölteket.

A TV2 még fellebbezhet a döntés ellen.

Az ügyben egyébként az alperes TV2 jogi képviseletét a Bajkai István nevével fémjelzett, Fidesz-közeli SBGK ügyvédi iroda, a felperes László Imre esetében Czeglédy Csaba (DK) látta el.

Mint arról a Media1 is beszámolt korábban, az ügyben rágalmazás vétsége miatt a rendőrség is nyomoz, a TV2 egyik vezető munkatársát is kihallgatják.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!