Civil Rádió

Eldőlt: beperli a Civil Rádió a Médiatanácsot, és addig a neten próbálkozik a túléléssel

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) látja el a Civil Rádió jogi képviseletét a Médiatanács elleni perben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Beperli a Médiatanács által elnémítani kívánt Civil Rádió a testületet, derül ki a budapesti közösségi rádió a Media1-hez csütörtök este eljuttatott közleményéből. A Civil Rádió közleménye alapján a jogi képviseletet a perben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) látja el, ehhez a Mérték Médiaelemző Műhely is szakmai segítséget nyújt.

A közlemény szerint:

„A Civil Rádió sosem tartozott a vezető médiumok körébe. Fontosságát, jelentőségét inkább azzal érte el, hogy azokról szólt, akikről más médiumok csak ritkán, azokhoz és azokkal készítette műsorait, akik másutt nem kaptak lehetőséget. Fáj nekünk, hogy szegényebb lesz a médiatér az adásunk nélkül. A hangunk megmaradt, és ezután sem kívánunk elnémulni. Nem mondunk le a sugárzott műsor-szolgáltatás lehetőségéről sem. Műsoraink 2019. december 21. után az interneten keresztül továbbra is hallhatóak lesznek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hangzásunk egyediségét megőrizve fejlesszük azokat a felületeket, amelyeken keresztül hallgatóink biztosan elérhetnek minket. ”

A közlemény ezután azzal folytatódik, hogy nem nyugszanak bele a Médiatanács döntésébe.

„Pert indítunk, a bíróság előtt kívánjuk bizonyítani, hogy – bár a döntés jogszerűen született -, az mégis aránytalan és méltánytalan. A peres eljárás első szakasza nem kecsegtet gyors eredménnyel, a hatóság döntésének visszavonására nincs esélyünk. Egy hosszabb folyamatban azonban rá fogunk mutatni, hogy a jelenlegi egyoldalú médiaszabályozás szegényebbé teszi a hangunkat, elveszi a lehetőséget a sokoldalú megközelítésektől. Bizonyítani fogjuk, hogy egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb médiatörvény szabadabb országot, igazabb tájékoztatást hozhat.     ”

A közlemény végül azzal zárul, hogy őszintén remélik, hogy lesz még frekvenciája a Civil Rádiónak, addig pedig marad az internet: www.civilradio.hu  Egyúttal köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítik a rádiót így vagy úgy.

A Civil Rádió ügyéről ide kattintva olvashatók el az előzmények.

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.

tévé, távkapcsoló, tv

Soron kívüli vizsgálatot indít a műsorszolgáltatás és a műsorterjesztés piacán a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH-hoz beérkezett jelzések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek. Így a hatóság szerint a kisebb műsorterjesztők hátrányos helyzetbe kerülnek a nagy kábeles és műholdas szolgáltatókhoz képest, vagyis torzulhat a műsorterjesztési piac. Korábban a kis- és közepes hazai hírközlési szolgáltatók Orbán Viktornak is írtak levelet a problémáról.