RTL Magyarország, RTL Klub

Az RTL Magyarország Bátrak Földje címmel új magyar telenovellát indít

A Media1 értesülése szerint a Bátrak Földje napi telenovella lesz, és a Barátok Közt egykori producere, Kalamár Tamás már gőzerővel készíti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 értesülései szerint Bátrak Földje címmel nagyszabású, magyar gyártású, napi sorozatra készül az RTL Magyarország. Értesüléseink szerint már meg is kezdődtek a Bátrak Földje forgatási munkálatai Budapesten.

A Bátrak Földje kosztümös telenovella lesz, vagyis nem a jelen évszázadban játszódik majd, és ha minden terv szerint halad, már idén képernyőre tűzheti az RTL.

Az új sorozat a rendkívül népszerű Oltári csajok című sorozat sikerén felbuzdulva készül. Január végén Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese sejtelmesen már utalt is egy, a SorozatWiki oldalon megjelent interjúban arra, hogy készítenek valamilyen új telenovellát, ami még idén képernyőre kerülne, de többet érdemben nem mondott, így még a neve sem volt ismert.

Az RTL Magyarország nem cáfolta az információt

Kerestük az RTL Magyarországot is, hogy igaz-e, hogy Bátrak Földje címmel indul napi sorozat, de a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságról azt válaszolták, hogy a kellő időben tájékoztatni fogják a nézőket a terveikről. Vagyis az RTL nem cáfolta a Media1 információjának hitelességét, igaz, nem is erősítette meg azt.

A Media1 azonban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles elektronikus nyilvántartásában is rábukkant a már bejegyzés alatt álló Bátrak Földje védjegyre, majd ezen a szálon jutottunk azután további iparági információkhoz. Kiderült az is, hogy nemrég megkezdték levédeni a batrakfoldje.hu internetes végződést is, ami szintén az információink hitelességét erősíti.

Megtudtuk azt is, hogy a múltban játszódó kosztümös telenovellát az a Kalamár Tamás készíti, aki 2015-ig, 17 éven át a Barátok közt producere volt, de nevéhez fűződik egyebek mellett a Szeress Most! és az Oltári csajok is.

Kalamár Tamás
Kalamár Tamás, a Barátok Közt producereként

Az RTL más műsorterveiből is kiszivárgott néhány

Nemrég egyébként az RTL Klub más, idei műsortervéről is lelibbent a fátyol akaratlanul. A SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL Klub megbízásából Kapitány Iván filmrendező és a Filmservice Kft. új heti sorozatot forgat Jófiúk címmel. Ezt az RTL Klub egyelőre szintén nem erősítette meg, de tudható, hogy már ennek a forgatási munkálatai is zajlanak magyar színészek közreműködésével, és mint a Media1 észlelte, már a vonatkozó jofiuk.hu internetes végződést is levédték az Internet Szolgáltatók Tanácsánál, valamint levédték az elnevezést védjegyként az SZTNH-nál. Az új sorozat idétlen rendőrökről szól majd.

Ezenkívül, ahogy arról beszámoltunk, egy tervezett magyar sorozat, a Hentes pilot (próba) részét részét is forgatják már. Ezt onnan lehet tudni, hogy épp egy újságíró ablaka alatt dolgozott a stáb néhány napon át Pesterzsébeten. Ennek első része biztosan adásban lesz, megnézik a fogadtatását, és ha kellő érdeklődés mutatkozik, lehet, hogy több rész is készül majd belőle, de ez közel sem biztos. Amikor a Media1 erről a forgatásról érdeklődött az RTL-nél, azt közölték, nem kívánnak nyilatkozni.

Kiemelt kép: Az RTL Magyarország székházának recepciója Budapesten. Fotó: a szerző mobiltelefonos felvétele
Szóljon hozzá!