RTL Magyarország, RTL Klub

Az RTL Magyarország Bátrak Földje címmel új magyar telenovellát indít

A Media1 értesülése szerint a Bátrak Földje napi telenovella lesz, és a Barátok Közt egykori producere, Kalamár Tamás már gőzerővel készíti.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 értesülései szerint Bátrak Földje címmel nagyszabású, magyar gyártású, napi sorozatra készül az RTL Magyarország. Értesüléseink szerint már meg is kezdődtek a Bátrak Földje forgatási munkálatai Budapesten.

A Bátrak Földje kosztümös telenovella lesz, vagyis nem a jelen évszázadban játszódik majd, és ha minden terv szerint halad, már idén képernyőre tűzheti az RTL.

Az új sorozat a rendkívül népszerű Oltári csajok című sorozat sikerén felbuzdulva készül. Január végén Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese sejtelmesen már utalt is egy, a SorozatWiki oldalon megjelent interjúban arra, hogy készítenek valamilyen új telenovellát, ami még idén képernyőre kerülne, de többet érdemben nem mondott, így még a neve sem volt ismert.

Az RTL Magyarország nem cáfolta az információt

Kerestük az RTL Magyarországot is, hogy igaz-e, hogy Bátrak Földje címmel indul napi sorozat, de a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságról azt válaszolták, hogy a kellő időben tájékoztatni fogják a nézőket a terveikről. Vagyis az RTL nem cáfolta a Media1 információjának hitelességét, igaz, nem is erősítette meg azt.

A Media1 azonban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles elektronikus nyilvántartásában is rábukkant a már bejegyzés alatt álló Bátrak Földje védjegyre, majd ezen a szálon jutottunk azután további iparági információkhoz. Kiderült az is, hogy nemrég megkezdték levédeni a batrakfoldje.hu internetes végződést is, ami szintén az információink hitelességét erősíti.

Megtudtuk azt is, hogy a múltban játszódó kosztümös telenovellát az a Kalamár Tamás készíti, aki 2015-ig, 17 éven át a Barátok közt producere volt, de nevéhez fűződik egyebek mellett a Szeress Most! és az Oltári csajok is.

Kalamár Tamás
Kalamár Tamás, a Barátok Közt producereként

Az RTL más műsorterveiből is kiszivárgott néhány

Nemrég egyébként az RTL Klub más, idei műsortervéről is lelibbent a fátyol akaratlanul. A SorozatWiki írta meg elsőként, hogy az RTL Klub megbízásából Kapitány Iván filmrendező és a Filmservice Kft. új heti sorozatot forgat Jófiúk címmel. Ezt az RTL Klub egyelőre szintén nem erősítette meg, de tudható, hogy már ennek a forgatási munkálatai is zajlanak magyar színészek közreműködésével, és mint a Media1 észlelte, már a vonatkozó jofiuk.hu internetes végződést is levédték az Internet Szolgáltatók Tanácsánál, valamint levédték az elnevezést védjegyként az SZTNH-nál. Az új sorozat idétlen rendőrökről szól majd.

Ezenkívül, ahogy arról beszámoltunk, egy tervezett magyar sorozat, a Hentes pilot (próba) részét részét is forgatják már. Ezt onnan lehet tudni, hogy épp egy újságíró ablaka alatt dolgozott a stáb néhány napon át Pesterzsébeten. Ennek első része biztosan adásban lesz, megnézik a fogadtatását, és ha kellő érdeklődés mutatkozik, lehet, hogy több rész is készül majd belőle, de ez közel sem biztos. Amikor a Media1 erről a forgatásról érdeklődött az RTL-nél, azt közölték, nem kívánnak nyilatkozni.

Kiemelt kép: Az RTL Magyarország székházának recepciója Budapesten. Fotó: a szerző mobiltelefonos felvétele

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!