Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese tavaly novemberben a Big Picture televíziós konferencián beharangozott egy, az RTL Klub képernyőjén induló nagyszabású showműsort, a The Masked Singer (A maszkos énekes) magyar változatát.

Maszk mögé bújnak a hírességek

A The Masked Singer magyar változatában az X-Faktor című tehetségkutatóhoz hasonlóan (amiből új évad érkezik 2020-ban.) szintén az éneklésé lesz a főszerep, de ebben 12 híresség tetőtől talpig jelmezben énekel majd, így nem lesznek felismerhetők, legfeljebb a hangjuk alapján.

A The Masked Singer eredeti amerikai logója
A The Masked Singer eredeti amerikai logója

A játékosok kiléte szigorúan titokban marad a színpadon és azon kívül is, még az interjúkat is torzított hanggal adják majd. A hírességek minden héten énekelnek majd, hogy lenyűgözzék a zsűrit és a stúdió közönségét.

Az est leggyengébben teljesítő előadója kiesik és a nézők szeme láttára fedi fel kilétét.

Álarcos énekes címmel és végül előbb érkezik Magyarországra a formátum

Arra lehetett számítani, hogy a The Masked Singer műsor magyar változata várhatóan idén ősszel lesz képernyőn, Kolosi Péter ugyanis azt mondta az előadásában a Big Picture közönsége előtt, hogy 2020 karácsonyakor tudjuk üdvözölni a műsor nyertesét.

A The Masked Singer nem a sajtóban korábban megjelent, szó szerinti fordítással, A maszkos énekes címmel, hanem Álarcos énekes címmel kerül képernyőre. A formátum kifejlesztője, az RTL Grouphoz tartozó FremantleMedia Limited  ez utóbbi nevén regisztrált szóvédjegyet Magyarországon, és az RTL Magyarország az alarcosenekes.hu internetes címet védte le november elején, egyébként épp a Big Picture tévés konferencia napján.

Változás, hogy nem az RTL Klub 2020-as újdonságait bemutató előadás alapján feltételezett őszi időpontban, hanem már jóval előbb, várhatóan már idén február végétől képernyőre kerülhet az Álarcos énekes az RTL Klubon. Ez utóbbi változásról a SorozatWikin olvastunk, bár az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága csak annyit erősített meg időpont nélkül, hogy előbb érkezik az Álarcos énekes.

A szlovák és a cseh változat is Budapesten is készül

Az oldal egyébként a hivatalos megerősítés nélkül arról is említést tett, hogy az Álarcos énekes budapesti stúdiójában nem csak a magyar, de a szlovák és a cseh változatot is felveszik hamarosan.

Az RTL Magyarország 22 éves történetében először fordul elő ilyen, hogy úgynevezett „hubként” működik, és Magyarországról biztosítják a forgatás technikai feltételeit a koprodukcióban készülő műsor külföldi stábja részére.

Külföldön óriási siker, Amerikában már a harmadik évadnál tartanak

Az Álarcos énekes formátuma, a The Masked Singer tavaly februárban került először képernyőre az amerikai FOX csatornán.

Akkora sikere volt a produkciónak, hogy hamarosan már a harmadik évada kerül képernyőre az Egyesült Államokban. Németországban és Hollandiában is kimagasló nézettséget produkált, de Franciaországban, Bulgáriában és nemrég az Egyesült Királyságban is képernyőre került, szintén nagy érdeklődés mellett.

Az Álarcos énekes egyébként a dél-koreai King of Mask Singer című tévéműsoron alapszik.

További tévés hírek, cikkek találhatók a Media1 tv rovatában, ahol nemrég beszámoltunk arról is, hogy összesen 6 tévéműsorba is játékosokat toboroz az RTL Klub és a TV2.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!