fbpx
rádió, mikrofon

ATV-közeli tulajdonba kerül a budapesti Broadway Rádió

A Media1 megerősített értesülése szerint várhatóan Spirit FM néven működik majd a ma még Broadway Rádió nevet viselő fővárosi rádió, melynek tulajdonosváltását Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója menedzselte. A rádió nem az ATV rádiója lesz.

Tulajdonost és főszerkesztőt váltott nemrégiben a budapesti FM 87,6 MHz-en sugárzó, vételkörzetét tekintve jellemzően a főváros belső területeire (elsősorban a VI. kerület és környékére) korlátozódó Broadway Rádió – értesült a Media1 iparági forrásból. A Media1 megtudta azt is, hogy a rádió a jövőben Spirit FM néven üzemelne.

A rádió ezekben a napokban főszerkesztőt is vált, méghozzá az a Szobota Zoltán lesz a rádió szerkesztőségi vezetője, aki az atv.hu újságírójaként is ismert, illetve a Németh Sándor lelkész vezette Hit Gyülekezete egyház – az ATV Zrt. tulajdonosának – szóvivőjeként is nyilatkozott korábban más témában, emellett a most is online rádióként működő HIT Rádió jelenlegi főszerkesztője.

Az ATV vezérigazgatója intézte a tulajdonosváltást

A Media1 információi szerint a rádió megvásárlását Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója intézte. Őt a Media1 telefonon érte utol pénteken.  Érdeklődésünkre Németh S. Szilárd megerősítette, hogy valóban ő intézte a rádió megvásárlását és átvételét, amivel nagyon elégedett, mivel sikeres volt az egész folyamat, és az vele a cél, hogy egy színvonalas rádiót működtessenek az említett hullámsávon, valamint az interneten.

Németh S. Szilárd hozzátette: nemrég zajlott le a tulajdonosváltás üzleti része, és még most is sok adminisztratív teendőjük van a rádió kapcsán. Kérdésünkre elmondta, hogy most a rádió tartalmi stratégiájának újragondolásán dolgoznak.

Megerősítette, hogy valóban beadtak az NMHH Médiatanácsához egy kérelmet, mivel szeretnék átnevezni a Broadway Rádiót Spirit FM-re. A névváltás feltétele az, hogy a testület ehhez engedélyt adjon.

A Spirit FM nem ATV-rádió lesz

Az ATV vezérigazgatója, aki a rádiót működtető egyesületnek a vezetőjeként is tevékenykedik ezután, azt mondta portálunknak: bár valóban az ATV új, idén januárban indított tévécsatornáját is Spiritnek hívják, nem ATV-rádió felépítése a céljuk. Azt mondta, a hallgatók talán már idén júliusra egy teljesen megújult rádiót találhatnak majd az FM 87,6 MHz-en.

A Media1 úgy tudja, hogy a rádióval az ATV-t tulajdonló Hit Gyülekezetéhez és az ATV-hez köthető, a rádiót működtető Közösségi Rádiózásért Egyesületbe tagként is belépő magánszemélyek egy úgynevezett gospel típusú rádiót szeretnének működtetni az FM hullámsávon, de még ehhez is szükségük lesz a Médiatanács engedélyére.

Tervezik azt is, hogy a rádió vételkörzetét esetleg a későbbiekben kibővítik majd, de ez még nem a rövidtávú terv része, és sok tényező alakulásán múlik.

Ezt a rádiót vette volna meg a Music FM is

A Media1 értesülése szerint egyébként a Broadway Rádiót szerette volna az év elején a Music FM-et tulajdonló Prodo Voice Zrt. is megszerezni akkor, amikor a rádió vezérigazgatója, Kiss Anikó megpróbált alternatív frekvenciát szerezni a Music FM-nek, mielőtt a Médiatanács végül kíméletlenül elnémította volna a Music FM-et.

A Prodo Voice Zrt. kísérlete azonban kudarcba fulladt, mivel végül nem tudott megegyezni a Broadway rádió üzemeltetőjével a cég, a Music FM pedig ezután más szóba jöhető, megszerezhető frekvenciát nem talált, a Médiatanács pedig nem írt ki pályázatot a 89,5 MHz-es Music FM frekvencia hasznosítására, ami egyébként azóta is kihasználatlan.

Bár Magyarország 4. legnépszerűbb rádiója végül elnémult, mostanra egyes egykori munkatársai közül többen már a piac más szereplőinél, például a Rádió 1-nél és a Manna FM-nél dolgoznak, sőt a Rádió 1 épp további Music FM-esek felvételére készül. A Music FM egykori legismertebb műsorvezetője, Bochkor Gábor azonban egyelőre nem tudott visszatérni a rádiós éterbe. Igaz, Bochkornak épp az ATV-n lesz megint talkshow műsora az ősszel #Bochkor címmel.

A budapesti Spirit FM egyébként jellegét tekintve leginkább a Manna FM-hez lesz hasonlítható.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások