rádió, mikrofon

ATV-közeli tulajdonba kerül a budapesti Broadway Rádió

A Media1 megerősített értesülése szerint várhatóan Spirit FM néven működik majd a ma még Broadway Rádió nevet viselő fővárosi rádió, melynek tulajdonosváltását Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója menedzselte. A rádió nem az ATV rádiója lesz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tulajdonost és főszerkesztőt váltott nemrégiben a budapesti FM 87,6 MHz-en sugárzó, vételkörzetét tekintve jellemzően a főváros belső területeire (elsősorban a VI. kerület és környékére) korlátozódó Broadway Rádió – értesült a Media1 iparági forrásból. A Media1 megtudta azt is, hogy a rádió a jövőben Spirit FM néven üzemelne.

A rádió ezekben a napokban főszerkesztőt is vált, méghozzá az a Szobota Zoltán lesz a rádió szerkesztőségi vezetője, aki az atv.hu újságírójaként is ismert, illetve a Németh Sándor lelkész vezette Hit Gyülekezete egyház – az ATV Zrt. tulajdonosának – szóvivőjeként is nyilatkozott korábban más témában, emellett a most is online rádióként működő HIT Rádió jelenlegi főszerkesztője.

Az ATV vezérigazgatója intézte a tulajdonosváltást

A Media1 információi szerint a rádió megvásárlását Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója intézte. Őt a Media1 telefonon érte utol pénteken.  Érdeklődésünkre Németh S. Szilárd megerősítette, hogy valóban ő intézte a rádió megvásárlását és átvételét, amivel nagyon elégedett, mivel sikeres volt az egész folyamat, és az vele a cél, hogy egy színvonalas rádiót működtessenek az említett hullámsávon, valamint az interneten.

Németh S. Szilárd hozzátette: nemrég zajlott le a tulajdonosváltás üzleti része, és még most is sok adminisztratív teendőjük van a rádió kapcsán. Kérdésünkre elmondta, hogy most a rádió tartalmi stratégiájának újragondolásán dolgoznak.

Megerősítette, hogy valóban beadtak az NMHH Médiatanácsához egy kérelmet, mivel szeretnék átnevezni a Broadway Rádiót Spirit FM-re. A névváltás feltétele az, hogy a testület ehhez engedélyt adjon.

A Spirit FM nem ATV-rádió lesz

Az ATV vezérigazgatója, aki a rádiót működtető egyesületnek a vezetőjeként is tevékenykedik ezután, azt mondta portálunknak: bár valóban az ATV új, idén januárban indított tévécsatornáját is Spiritnek hívják, nem ATV-rádió felépítése a céljuk. Azt mondta, a hallgatók talán már idén júliusra egy teljesen megújult rádiót találhatnak majd az FM 87,6 MHz-en.

A Media1 úgy tudja, hogy a rádióval az ATV-t tulajdonló Hit Gyülekezetéhez és az ATV-hez köthető, a rádiót működtető Közösségi Rádiózásért Egyesületbe tagként is belépő magánszemélyek egy úgynevezett gospel típusú rádiót szeretnének működtetni az FM hullámsávon, de még ehhez is szükségük lesz a Médiatanács engedélyére.

Tervezik azt is, hogy a rádió vételkörzetét esetleg a későbbiekben kibővítik majd, de ez még nem a rövidtávú terv része, és sok tényező alakulásán múlik.

Ezt a rádiót vette volna meg a Music FM is

A Media1 értesülése szerint egyébként a Broadway Rádiót szerette volna az év elején a Music FM-et tulajdonló Prodo Voice Zrt. is megszerezni akkor, amikor a rádió vezérigazgatója, Kiss Anikó megpróbált alternatív frekvenciát szerezni a Music FM-nek, mielőtt a Médiatanács végül kíméletlenül elnémította volna a Music FM-et.

A Prodo Voice Zrt. kísérlete azonban kudarcba fulladt, mivel végül nem tudott megegyezni a Broadway rádió üzemeltetőjével a cég, a Music FM pedig ezután más szóba jöhető, megszerezhető frekvenciát nem talált, a Médiatanács pedig nem írt ki pályázatot a 89,5 MHz-es Music FM frekvencia hasznosítására, ami egyébként azóta is kihasználatlan.

Bár Magyarország 4. legnépszerűbb rádiója végül elnémult, mostanra egyes egykori munkatársai közül többen már a piac más szereplőinél, például a Rádió 1-nél és a Manna FM-nél dolgoznak, sőt a Rádió 1 épp további Music FM-esek felvételére készül. A Music FM egykori legismertebb műsorvezetője, Bochkor Gábor azonban egyelőre nem tudott visszatérni a rádiós éterbe. Igaz, Bochkornak épp az ATV-n lesz megint talkshow műsora az ősszel #Bochkor címmel.

A budapesti Spirit FM egyébként jellegét tekintve leginkább a Manna FM-hez lesz hasonlítható.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!