fbpx
István Dániel, a Manna FM stúdiójában

István Dániel, az elnémított Music FM műsorvezetője visszatér az éterbe

A Media1 hivatalosan is megerősített információi szerint István Dániel, a Music FM Önindító című műsorának volt társműsorvezetője a Manna FM-nél folytatja karrierjét.

Közel négy hónapja már annak, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – sokak haragját kiváltva – februárban elnémíttatta a Music FMet, a rádió pedig ezek után kénytelen volt befejezni a sugárzást, majd egy meglehetősen szokatlan helyzet is kialakult a Music FM szerkesztőségének addig helyszínéül szolgáló irodaházban.

A Music FM egykori értékes frekvenciája, a 89,5 MHz azóta is kihasználatlanul hever, hiszen a Médiatanács még csak pályázatot sem írt ki rá az értékesítésére. A két legismertebb rádiós műsorvezető, Bochkor Gábor és István Dániel reggeli műsora, az Önindító az utolsó emlékezetes, a konkurens Rádió 1-el összekapcsolódó adása után ugyancsak teljesen eltűnt az éterből.

István Dániel a 98,6 MHz-en folytatja

A Media1 értesülése szerint a sztárpárosból az egyik műsorvezető, István Dániel most hétfőtől azonban végül visszatér a rádiós éterbe. Méghozzá István Dániel a Manna FM-en lesz hallható rendszeresen.

Értesülésünket a Manna FM sajtókommunikációs munkatársa, Zongor Norbert is megerősítette, aki elmondta: hétfőtől Tóth Péter helyett István Dániel lesz a Mindennapi című műsorsáv házigazdája.

István Dániel minden hétköznap lesz hallható délutántól estig, egészen pontosan 15 és 20 óra között.

A sajtókapcsolati munkatárs hozzátette, Tóth Péter munkájára továbbra is számítanak: neki más, új műsora lesz a Manna FM-en.

A Media1 kérdésére, hogy István Dániel esetleg beül-e a reggeli műsorba is, Zongor Norbert azt mondta: alkalmanként, vendégként talán igen, de rá most a délutáni sávban számítanak elsősorban.

A 38 éves, esztergomi születésű rádiós 2013-tól a februári elnémításig dolgozott a Music FM-nél, azt megelőzően a Sláger Rádióban, a Rádió Bridge-nél és a Neo FM-nél is vezetett műsort, de egy időben az RTL Klub Reflektor és Találkozások című műsorának is ő volt a képernyőse.

Más változás is lesz a Manna FM-nél

A Manna FM februárban indult a néhai Radiócafe valamikori közösségi frekvenciáján, az FM 98,6 MHz-en. A rádió hátteréről korábban többször is írtunk. A Media1 februárban exkluzív interjút is készített a programigazgatóval, Bali Mónikával, akit a rádió Felházhoz való viszonyáról és a rádió koncepciójáról is részletesen kifaggattuk.

A Manna FM sajtókapcsolati munkatársától a Media1 most megtudta azt is, hogy a hétköznaponként a 21 órás műsorsáv is átalakul. Ebben az időpontban hétfőnként pályakezdők próbálhatják majd ki magukat, keddenként pedig Hamar Dániel és vendégei különböző, általuk bedobott témákba vezetik be a hallgatókat. Szerdánként ugyanebben az időpontban Ferencz Gabival színházi műsor lesz hallható. Csütörtökönként pedig az emberi életszakaszokról esik majd szó, szintén Ferencz Gabival. Péntekenként ugyanekkor Prekopa Donát vezet majd műsort, ami az X, Y, Z generációkkal foglalkozik majd.

Tóth Péterről is információt kaptunk. E szerint ő DJ mixműsort vezet majd június közepétől szombat és vasárnap esténként.

Épp ma írtuk meg, hogy a Music FM egy másik ismert rádiósa, Juhász Gergely a Rádió 1-hez igazolt.

Kiemelt kép: István Dániel, a Manna FM stúdiójában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások