fbpx
Mészárosné Kelemen Beatrix a közmédia vendégeként. fotó: Youtube

Mészáros Lőrincné és Pálmai L. Ákos a LifeTV és az OzoneTV körül mozgolódik

Mészáros Lőrinc felesége, továbbá Pálmai L. Ákos, a TV2 Tények Extra valamint az Origo egykori főszerkesztője együtt keresték fel a tematikus csatornákat. Lehetségesnek tűnik, hogy ők veszik át az irányítást. Felhívtuk a tévé sajtósait és Pálmai L. Ákost.

A Media1 informátorai szerint a múlt hét második felében felbukkant Mészárosné Kelemen Beatrix – a felcsúti gázszerelőből lett csúcsmilliárdos, Mészáros Lőrinc felesége – a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) portfóliójába bekerült New Wave Media Group Márvány utcai irodaházában.

Ebben az irodaházban bérel területet a New Wave Media Group – vagyis a fideszes médiaholding cégének – két tematikus tévécsatornája, a LifeTV (korábbi nevén LifeNetwork) és az OzoneTV, vagy régi nevén OzoneNetwork. (A szintén a céghez tartozó Origo néhány kilométerrel odébb működik.)

Mészárosné Kelemen Beatrix konkrétan ehhez a két tévécsatornához ment a Márvány utcába, méghozzá nem műsorbeli vendégnek:

Life TV, Ozone TV

 

Vele ment az Origo és a Tények Extra volt főszerkesztője

A felcsúti milliárdos feleségének ismert társasága volt: Pálmai L. Ákos.

Pálmai L. Ákos volt, aki átvette 2014-ben a Lázár János londoni utazásáról cikkező Origo kirúgott főszerkesztőjétől, Sáling Gergőtől az Origo vezetését. Pálmai 2016 júniusától az Origótól a TV2-höz igazolt, ahol a Tények Extra című műsornak volt a főszerkesztője. Pálmai L. Ákos nem sokáig volt a TV2 munkatársa, onnan rövid idővel később, nem sokkal azután (de állítása szerint nem ezzel összefüggésben) távozott, hogy adásba kerültek 2016-ban a sajtóban nevetség tárgyává vált riportok az illuminátus-összeesküvésről a TV2 hírműsorában.

Átveszik a tévés üzletágat?

A Media1 információi szerint Mészáros Lőrinc felesége és Pálmai L. Ákos az Origo.hu-t is működtető New Wave Media Groupnál tett látogatása során a jelenlévők füle hallatára hangzott el állítólag, hogy Pálmaiék veszik át a New Wave Media Grouphoz tartozó tévés üzletág, vagyis a LifeTV és OzoneTV csatornák irányítását.

Konkrétum, hogy ez például Pálmai L. Ákos esetében programigazgatói kinevezést jelent-e, vagy valamilyen más konstrukcióról lenne szó, informátoraink elbeszélése szerint nem hangzott el.

Pálmai L. Ákos: sem megerősíteni, sem cáfolni…

A Media1 az informátoroktól hallottak után csütörtökön délelőtt telefonon felhívta Pálmai L. Ákost, hogy a látogatás céljáról érdeklődjön, illetve megkérdezze, helytálló-e, hogy vezetői pozícióba kerül, ahogy azt környezetében hallották.

Az érintett ezt nem cáfolta, igaz, nem is erősítette meg.

Kérdeztük arról is, igaz-e, hogy Mészárosnéval együtt érkezett a LifeTV-hez és az OzoneTv-hez, illetve ha igen, hogyhogy így történt, de erre sem válaszolt. (Forrásaink nem tartanák meglepőnek, ha a művészi vénával is rendelkező, korábban a felcsúti milliárdos nevén lévő Echo Tv élén is tapasztalatot szerző Mészárosné pozíciót kapna a két tematikus csatorna körül, de ez egyelőre szintén kérdéses.)

Pálmai L. Ákos azt mondta, hiába próbáljuk faggatni, megértésünket kéri. Mielőtt azonban elbúcsúzott volna, arra a kérdésre azért hajlandó volt válaszolni, hogy mivel foglalatoskodik manapság. Azt mondta, maradt a médiában, ahol az online és televíziós szektorban mozog. Azt azonban nem nevezte meg, hogy ezt mely cégnél teszi*.

Pálmai L. Ákos
Pálmai L. Ákos

A New Wave Media Group sajtósai sem cáfolnak

Csütörtök délelőtt fél 11-kor kerestük az ügyben a New Wave Media Group kommunikációs menedzserét telefonon, hogy volt-e, van-e vezetőváltás a cégnél, illetve Pálmai L. Ákosnak és Mészáros Lőrincnének mi lesz pontosan. Rátz Dorottya annyit mondott, küldjük el írásban kérdéseinket, és igyekeznek a csütörtökre tervezett cikkre tekintettel gyorsan megválaszolni. A kérdéseket néhány percen belül meg is küldtük és bár ekkor is jeleztük, hogy gyors választ szeretnénk kérni, ez azóta sem érkezett meg. Rátz Dorottya telefonját azóta nem veszi fel, hiába hívtuk számtalanszor, hogy a válasz időpontjáról érdeklődjünk.

Így egyelőre maradunk kétségek között, milyen feladatok várhatnak Pálmai L. Ákosra és esetleg Mészárosnéra.

A LifeTV egyébként ugyanahhoz a fideszes médiaholdinghoz tartozik, ahová az Echo Tv és a HírTV.  Utóbbiról, a Hír TV-ről épp tegnap derült ki, hogy kirúgott három embert bizalomvesztésre hivatkozva. Változás van a fideszes kötődésű, de nem a fideszes médiaholding alá tartozó TV2-nél is. Távozott ugyanis Tóth Tamás Antal, a botrányos előéletű hírigazgató-helyettes. A Közép Európai Sajtó és Média Alapítványnál eközben zajlik a lapok átalakítása.

Természetesen amennyiben később a New Wave Media Group, vagy az érintettek mégis reagálnak, illetve kiderülnek a részletek a LifeTV-vel és az Ozone csatornával kapcsolatban, arról beszámolunk.

* Frissítés (2019.03. 07. 20:43.)

A Media1 egyik olvasója jelezte, hogy Pálmai L. Ákos mostanában a budapestkornyeke.hu nevű oldalon is szerepel az impresszumban. Az oldalt a feleségével közösen készíti.

Frissítés  (2019.03.08. 09:15)

Új vezérigazgató a New Wave Media élén

A Media1 megtudta, hogy leváltották Gosztonyi Balázst a New Wave Media Group élén. Az utódlásról, a váltásról körülményeiről itt írunk.

Frissítés (2019.03.29. 12:12)

Hetekkel a fenti hír megjelenése után, az Echo TV átalakulása kapcsán Mészáros Lőrincné bejelentette, hogy ő lesz az elnöke a Life és az Ozone tévécsatornáknak. Mészárosné és a csatornát mostanában vezető Vaszily Miklós egyúttal közölte azt is, hogy távoznak az EchoTv-től.

Kiemelt kép: Mészárosné Kelemen Beatrix a köztévé vendégeként.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások