fbpx
HírTV, Hír Televízió, Hír TV

Összehangolják az EchoTV-t és a HírTV-t

Körlevélben tájékoztatták erről a csatorna munkatársait.

A 24.hu szerint körlevélben tájékoztatta a Hír TV munkatársait Répássy Bálint, a csatorna vezérigazgatója arról, hogy

a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma által kijelölt menedzsment döntése értelmében elindult a Hír TV és az Echo TV tevékenységeinek és működésének összehangolása –

A portál szerint első lépésben a hírigazgatóságok munkáját hangolják össze, amelynek „első lépése a közös gyártás technikai, műszaki és alkotói feltételeinek kialakítása, valamint a rendszerek tesztelése”.

A 24.hu emlékeztet rá: a két jobboldali tévécsatorna novemberben került – csaknem félezer médiatermékkel együtt – a Liszkay Gábor irányításával létrejött alapítványba. Az Echo TV új vezérigazgatót is kapott, Vaszily Miklós, az MTVA volt vezére személyében.

A portál megemlítette még, hogy Mentes Katalin hírigazgató visszatért a csatornához. Ő azután távozott élettársával, az azóta a HírTV vezetőségébe bekerülő Szikszai Péterrel egyszerre, hogy konfliktusuk volt az Echo akkori vezetésével. (Bár a  portál nem említi, Szikszai az akkori vezérigazgatóval, Farkas Boglárkával került összetűzésbe.)

Az Echo TV és a HírTV között egyébként tavaly nyár óta már elég szoros a kapcsolat, hiszen számos alkalommal ugyanazt a riportot sugározták híradóik, sőt időnként azonos sorrendben, azonos időtartamban is mentek, gyakorlatilag egymást klónozva.

A két csatorna közötti együttműködés egyébként azért is logikus, mert mindkét csatorna viszonylag alacsony nézettséggel működik, miközben működtetésük jelentős költségeket emészt fel.

Szintén a jobboldali médiával összefüggő hír, hogy Andy Vajna halála után nyugtatgató levelet kaptak a TV2 munkatársai. Eközben a Music FM sorsa továbbra is bizonytalan, sőt két újabb tulajdonosváltás is történt náluk.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások