HírTV, Hír Televízió, Hír TV

Összehangolják az EchoTV-t és a HírTV-t

Körlevélben tájékoztatták erről a csatorna munkatársait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A 24.hu szerint körlevélben tájékoztatta a Hír TV munkatársait Répássy Bálint, a csatorna vezérigazgatója arról, hogy

a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma által kijelölt menedzsment döntése értelmében elindult a Hír TV és az Echo TV tevékenységeinek és működésének összehangolása –

A portál szerint első lépésben a hírigazgatóságok munkáját hangolják össze, amelynek „első lépése a közös gyártás technikai, műszaki és alkotói feltételeinek kialakítása, valamint a rendszerek tesztelése”.

A 24.hu emlékeztet rá: a két jobboldali tévécsatorna novemberben került – csaknem félezer médiatermékkel együtt – a Liszkay Gábor irányításával létrejött alapítványba. Az Echo TV új vezérigazgatót is kapott, Vaszily Miklós, az MTVA volt vezére személyében.

A portál megemlítette még, hogy Mentes Katalin hírigazgató visszatért a csatornához. Ő azután távozott élettársával, az azóta a HírTV vezetőségébe bekerülő Szikszai Péterrel egyszerre, hogy konfliktusuk volt az Echo akkori vezetésével. (Bár a  portál nem említi, Szikszai az akkori vezérigazgatóval, Farkas Boglárkával került összetűzésbe.)

Az Echo TV és a HírTV között egyébként tavaly nyár óta már elég szoros a kapcsolat, hiszen számos alkalommal ugyanazt a riportot sugározták híradóik, sőt időnként azonos sorrendben, azonos időtartamban is mentek, gyakorlatilag egymást klónozva.

A két csatorna közötti együttműködés egyébként azért is logikus, mert mindkét csatorna viszonylag alacsony nézettséggel működik, miközben működtetésük jelentős költségeket emészt fel.

Szintén a jobboldali médiával összefüggő hír, hogy Andy Vajna halála után nyugtatgató levelet kaptak a TV2 munkatársai. Eközben a Music FM sorsa továbbra is bizonytalan, sőt két újabb tulajdonosváltás is történt náluk.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!