fbpx
Bodacz Balázs, az ATV műsorvezetője és Kis-Benedek József biztonságpoltikai szakértő

Visszatér(t) az élő adásban elájult Kis-Benedek József a képernyőre – kitüntette az ATV Bodacz Balázst és a televízió több munkatársát

Kis-Benedek József, a 74 éves biztonságpolitikai szakértő, aki a múlt héten rosszul lett és elájult a Bodacz Balázs vezette MaiTéma csütörtök esti élő adásában, mostanra olyan jól érzi magát, hogy holnaptól újra látható lesz az ATV képernyőjén és tegnap már a HírTV-n is látható volt. Megtudtuk azt is, hogy egy ajándékcsomagot és egy oklevelet adott át az ATV a műsorvezetőnek és a televízió azon munkatársainak, akik segítettek a gyors és hatékony elsősegélynyújtásban, amikor Kis-Benedek József rosszul lett.

Az ATV szerint a stáb példaértékűen helytállt a vendég ájulásakor, ennek is köszönhetően tudták elkerülni, hogy esetleg nagyobb, akár végzetes baj történjen.

Mint azt a Media1 is megírta, Bodacz Balázs műsorvezető a maiTÉMA élő adása közben épp egy kérdést tett fel vendégeinek, amikor észrevette, hogy a vele szemben a pultnál álló vendégek közül Kis-Benedek József rosszul lesz és elveszíti az eszméletét, így a tévés a műsorvezetői szerepéből kilépve, mindent azonnal hátrahagyva azonnal odafutott, hogy megakadályozza, hogy a vendég az eséskor fejsérülést szenvedjen, majd ezt követően munkatársaival együtt azonnal megkezdte a szakszerű elsősegélynyújtást, amíg a mentőszolgálat a helyszínre érkezett.

A tévénézők a drámai pillanatokból csak annyit észlelhettek az adáskép alapján, hogy Bodacz váratlanul és nagyon gyorsan gyakorlatilag elugrott a megszokott helyéről és kiment a képből, majd a vezérlőből abban a pillanatban lekeverték az élőképet és reklámot sugároztak.

Bodacz Balázs múlt pénteken így nyilatkozott az előző este történtekről:

„Voltak kollegák, akik székpárnákat hoztak a feje alá, én egy olyan asztalt, aminek a magassága nagyjából megfelelő és arra felraktuk a lábait. A pulzusát megmértük, szapora volt, de gyenge. Arra következtettünk, alacsony a vérnyomása. A szívverése, légzése és pulzusa rendben volt, erre figyeltünk először. Kioldottam a nyakkendőjét, az ing- és nadrággombját, hogy ne legyen sehol elszorulva, egy-két perc múlva pedig szerencsére magához is tért” – mesélte el a maiTéma műsorvezetője, aki a mentőszolgálat megérkezéséig folyamatosan monitorozta a vendég egészségügyi állapotát. Bodacz elmondása szerint arra készültek, hogy esetleg újraélesztésre is szükség lehet, szerencsére azonban nem volt erre szükség végül. „A stábtagok nagyon higgadtan reagáltak, így ezt csak köszönni tudom mindenkinek” – emelte ki a műsorvezető.

Az ATV vezetősége ezt a helytállást köszönte meg azzal a televízió munkatársainak, hogy egy ajándékcsomagot és egy oklevelet adott számukra.

Miután Kis-Benedek József a Honvédkórházba került, ott egy nagyon alapos kivizsgálás során kiderült, hogy szerencsére nincs komoly egészségügyi problémája, rosszullétét túlhajszoltság és kiszáradás okozta, de már jól van.

Sőt mint a Media1 a televízió illetékeseitől megtudta, hogy Kis-Benedek József lesz péntek reggel az ATV Start című reggeli műsorának a vendége, ahol az „Oroszország háborúja” rovatban az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményekről beszél majd.

A minap már a HírTV-ben, a Háború Ukrajnában című műsorban is látható volt a műsor vezető szerkesztőjének tájékoztatása és több olvasónk szerint.

Videón, amint megszakították az ATV élő műsorát és elszaladt a műsorvezető, hogy segítséget nyújtson az elájuló Kis-Benedek Józsefnek

Óriási fotógalériával mutatjuk meg, hogyan ünnepeltek a Televíziós Újságírók Díja Gála résztvevői

Rónai Egonnal indít műsort az Index

Megint feljelenti a ValóVilágot, a Netflixet és a SuperTV2-t külföldön a magyar médiahatóság

A Fox News vezérigazgatója leállította a Trumppal kapcsolatos tényellenőrzéseket

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is, és kérheti napi hírlevelünket is.

Borítókép: Bodacz Balázs, az ATV műsorvezetője és Kis-Benedek József biztonságpoltikai szakértő
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások