fbpx
Fox News

A Fox News vezérigazgatója leállította a Trumppal kapcsolatos tényellenőrzéseket

Egyre egyértelműbb, hogy a republikánusokat támogató hírcsatornánál mindenki pontosan tudta, hogy nem igazak az állításaik.

Suzanne Scott, a Fox News vezérigazgatója 2020 decemberében dühös e-mailben jelezte, hogy a hírcsatornán azonnal le kell állítani a Donald Trump kijelentéseivel kapcsolatos tényellenőrzéseket, mert az „rosszat tesz az üzletnek” – írja a The Guardian.

„Ennek most véget kell vetni” – írta Meade Coopernek, a Fox másik vezetőjének.

„Ez rossz módszer, és nem értjük, mi történik ezekben a műsorokban. A közönség dühös, mi pedig csak tüzeljük őket. Rossz az üzletnek”

– áll a Dominion-perből származó üzenetben.

A 2020-ban választást vesztett egykori amerikai elnök szavai viszont minden jel szerint gyakran szorultak volna tényellenőrzésre: a The Washington Post gyűjtése alapján négy év alatt legalább 30573-szor hazudott bizonyíthatóan, és ez a szám még nem tartalmazza például azt, hogy nemrég azt híresztelte el magáról, hamarosan letartóztatják.

A republikánusokat támogató tévécsatorna szóvivője szerint az üzenetváltás nem a tényellenőrzésekről szólt valójában, hanem arról, hogy a csatorna műsorvezetői ne hiteltelenítsék a másikat.

Az üzenet annak a belső kommunikációnak a része, amelyet a Dominion szavazóberendezéseket gyártó cég kapott a Fox elleni 1,6 milliárd dolláros rágalmazási perében. A cég szerint a Fox tudatosan terjesztette műsoraiban, hogy az ő gépeikkel csalták el a 2020-as elnökválasztást annak ellenére, hogy erre semmilyen bizonyíték vagy akár értelmezhető gyanú nem volt.

A Fox szerint itt már a sajtószabadság forog kockán, de a nyilvánosságra hozott levelek alapján egyre egyértelműbb, hogy még akkor is hazudtak a vélt csalásról, amikor már pontosan tudták, hogy nem igaz.

A Fehér Ház az ügyhöz kapcsolódóan hiteltelen tudósítónak minősítette a hazai kormánymédiában ünnepelt sztárként eladott Tucker Carlsont, amiért a műsorvezető felvételeket manipulált annak érdekében, hogy békés tüntetőnek állítsa be a Capitolium ostromában résztvevőket.

Név szerint hiteltelenítette a Fehér Ház a magyar kormánymédia egyik kedvenc tévését

A Fox News szexuális zaklatás és munkahelyi megtorlás miatt egymillió dolláros büntetést kapott

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: Stock/ Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások