fbpx
Budai Lóránt, Jászberény polgármestere szavaz.

Csak nagy késéssel és igen rafináltan számolt be a közmédia honlapja a Fideszt kiütő időközi választásról

Egy közepes nagyságú városban, Jászberényben rendeztek vasárnap időközi önkormányzati választást, nem csak polgármestert, hanem az összes önkormányzati képviselői mandátumot is megújították. Ez azonban a Hirado.hu számára úgy tűnik, nem volt fontos vasárnap, miután az ellenzék kiütéses győzelmet ért el.

Az időközi voksoláson az ellenzék közös jelöltje, Budai Lóránt nyerte nagy fölénnyel a polgármester-választást a Fidesz által támogatott jelölt, Besenyi Orsolya ellenében, és az összes, mind a 10 önkormányzati egyéni önkormányzati választókerületben az ellenzék jelöltje győzött.

Ez vasárnap este nem sokkal 21:00 után már nyilvánvaló volt, ám a közmédia hírportálja, a hirado.hu csupán másnap reggel, hétfőn adott hírt róla. Az állami hírügynökség, az MTI ehhez képest szélsebes volt, két órával a választás eredményének nyilvánvalóvá válását követően, éjjel negyed 12-kor adtak ki róla hírt. Aznap ez volt a hírügynökség legkésőbb, utoljára kiadott híre. A másik két, kisebb település ugyancsak vasárnap tartott időközi választásának eredményeiről 21:16-kor, illetve 21:55-kor adott ki hírt az MTI.

Mind az MTI, mind az közmédia elhallgatta a cikkében, hogy Budai az ellenzéki pártok támogatásával indult, csupán az ellenzéki szervezetek ernyőszervezetének, a Közösen Jászberényért Egyesületnek a polgármesterjelöltjeként hivatkoztak a politikusra.

A hirado.hu a választás előtti napon, szombaton hosszas interjút közölt a jászberényi időközi választás kapcsán Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával, benne olyan kitételekkel, hogy

„A jászberényi választáson a szavazók arról is dönthetnek a hétvégén, hogy egy helyben elismert közösségépítő jelöltet, vagy egy külföldről finanszírozott konfliktusgenerátort akarnak látni a város élén”.

Míg a hirado.hu a vasárnapi időközi választásokat beharangozó cikkét az „időközi választás”, és a „Magyarország” a beazonosítást és visszakeresést segítő úgynevezett címkékkel látta el, addig az ellenzék elsöprő győzelmét hozó jászberényi választásról szóló cikkénél már teljesen más („szavazás”, „Nemzeti Választási Iroda”) címkéket alkalmazott. Így azon olvasóik, akik netán követni szerették volna a voksolás fejleményeit, azoknak megnehezítették a dolgát.

„Nemzeti agymosoda”: sérül a befolyásolástól mentes információhoz való hozzáférés joga

 

Valótlanságot közölt az Origo az időközi választások végeredményéről

Elhallgatta az MTI az időközi választás végeredményét Isaszegen a Párbeszéd szerint

Országos kupleráj-hálózatot működtetett a Közmédia egyik bűnügyekkel foglalkozó riportere

„A problémák széles skáláját látjuk Magyarországon“ – Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét kérdezte a Media1

Hadházy: El kellene fogadni a közmédia felkéréseit!

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Budai Lóránt, Jászberény polgármestere szavaz. Forrás: a városvezető közösségi oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások