fbpx
Egy fiatal lány elsétál a weibo.com, a Twitter-szerű mikroblog- szolgáltatás egy hirdetése előtt Kínában, a sanghaji Hongqiao Nemzetközi Reptéren Kína, 13 2013. július 13-án.

Tömegesen függesztett fel közösségi médiás fiókokat és bírságolt meg embereket Kína, amiért a felhasználók bírálták a járványkezelést

A Kínában használt Sina Weibo közösségimédia-platform közlése szerint összesen közel 13 ezer olyan szabálysértési ügy indult, melyben a koronavírus elleni központi rendelkezések kidolgozásában részt vevő vagy az azt támogató szakértőket, kutatókat, egészségügyi dolgozókat bírálta valaki. Ilyen kritizáló megjegyzések miatt 1120 felhasználót függesztettek fel véglegesen vagy ideiglenesen.

Erről az MTI-re hivatkozva a Magyar Narancs ír.

Az országot kormányzó Kínai Kommunista Párt korábban jellemzően az egészségügyi és orvosi álláspontra támaszkodott a járványügyi intézkedések hatásosságának és szükségességének igazolásában – aztán az országszerte kirobbant tiltakozások hatására szakított a csaknem három évig fennállt zéró-Covid politikájával, és jelentősen lazított a járványmegelőzési szabályokon. Nemcsak a karanténkötelezettség szűnt meg, de jórészt a tömeges teszteléssel is felhagytak. Ezután nagy mértékben emelkedett a fertőzések és a halálozások száma.

A felhasználói szabályzatára támaszkodva a Sina Weibo közölte: tovább növelik a „törvényellenes tartalmak” elleni eljárások hatékonyságát annak érdekében, hogy „a felhasználók többségének egy harmonikus és befogadó közösségnek” adhassanak teret.

Tagadja a TikTok, hogy nyomkövetésre használnák az alkalmazást

Megnőtt idén a meggyilkolt és a letartóztatott újságírók száma

Dezinformációval foglalkozókat rúgott ki a Twittertől Elon Musk

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Egy fiatal lány elsétál a weibo.com, a Twitter-szerű mikroblog- szolgáltatás egy hirdetése előtt Kínában, a Sanghaj-Hungcsiaói Nemzetközi Reptéren 2013. július 13-án. Fotó: Depositphotos.com / stock.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások