fbpx
TikTok alkalmazás egy okostelefon képernyőjén.

Tagadja a TikTok, hogy nyomkövetésre használnák az alkalmazást

Tagadja az amerikai Forbes cikkének állításait a kínai közösségi médiás platform.

A Twitteren közölte a TikTok, hogy soha nem használták az alkalmazásukat az amerikai kormány, aktivisták, közéleti személyiségek és újságírók „megcélzására” – számolt be a Telex.

A platform ezzel az amerikai Forbes azon cikkére reagált, amely azt állította, hogy az adatokhoz a felhasználók tudta vagy beleegyezése nélkül fértek hozzá. Ebben azt írta a lap – dokumentumokra hivatkozva –, hogy a ByteDance (a TikTok tulajdonosa) aktívan monitorozta a jelenlegi és a korábbi alkalmazottjait, hogy így szűrje ki az esetleges kötelességszegéseket. Hogy pontosan milyen tevékenységekre terjedt ki a megfigyelés, az nem derült ki, de az igen, hogy a pekingi központból irányított megfigyelő csapat legalább két alkalommal tervezte helyadatok begyűjtését egy amerikai állampolgártól.

Tiktok applikáció egy mobiltelefonon
Fotó: stock / Depositphotos.

A TikTok által közreadott Twitter-bejegyzések arról szóltak, hogy a Forbes írásából hiányzik „a tényszerűség és az etikus újságírói magatartás”. Nehezményezték továbbá, hogy a lap a cikkben nem idézte a nyilatkozatunknak azt a részét, amely cáfolta alapvető állításuk valóságtartalmát. A Forbes azonban a BBC-nek úgy reagált, hogy megbíznak a forrásaikban, és kiállnak a cikkük mellett.

Bírság várhat a TikTokra egy másik ügyben

A Telex arról is írt, hogy a TikTok mindeközben 27 millió font bírsággal néz szembe az Egyesült Királyságban, ugyanis a vádak szerint nem védi meg az alkalmazást használó gyerekek magánéletét. Egy hónapja az Egyesült Királyság Információs Biztosának Hivatala megállapította, hogy a TikTok megfelelő hozzájárulás nélkül dolgozta fel a 13 év alattiak adatait.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások