fbpx
Twitter

Dezinformációval foglalkozókat rúgott ki a Twittertől Elon Musk

Legalább egy tucat tartalom-moderációval és dezinformációval foglalkozó dolgozótól vált meg péntek este a Twitter.

Még felsorolni is nehéz, hogy Elon Musk mennyi mindenkit rúgott ki, mióta megvette a Twittertírja a Telex – , ahogy azt is hosszú lenne számba venni, hogy mekkora ámokfutást rendezett – erről a Media1 is mindannyiszor írt. Többek között azonnal kirúgta a vezetőket, aztán a dolgozók felét, fizetőssé tette a hitelesített fiókoknak járó kék pipát, aztán visszavonta, aztán mégis újraindította, bugyuta összeesküvés-elméleteket osztott meg, parttalan Twitter-vitákba keveredett politikusokkal és celebekkel, sőt, a Twitter egyik saját programozójával is, akit aztán kirúgott, miután kiderült, hogy jogosan (és nyilvánosan) mutatott rá Musk tévedésére.

Csődöt lengetett be, hálószobákat rendezett be a dolgozóknak a főhadiszálláson, kirúgta a takarítók nagy részét is, szavazásra bocsátotta, hogy Trumpot visszaengedje-e a platformra, sőt, azt is, hogy ő maga lemondjon-e a vezérigazgatói posztról. Musk az előzetes ígérete ellenére a végeredményt nem tartotta tiszteletben, azaz nem mondott le.

Szombaton azonban újabb kirúgásokról adott hírt a Bloomberg, ezúttal a globális tartalom-moderációt kezelő, már amúgy is radikálisan megfogyatkozott bizalmi és biztonsági csapatban, valamint a gyűlöletbeszéddel és zaklatással foglalkozó részlegben építettek le péntek este legalább egy tucat munkavállalót a cég dublini és szingapúri irodáiban, köztük két magas szintű vezetőt is.

A Bloomberg információi szerint a Twitter félretájékoztatási irányelveivel, a globális fellebbezésekkel és a platformon működő állami médiával foglalkozó csapatok munkatársait szintén elbocsátották. Ella Irwin, a Twitter bizalomért és biztonságért felelős vezetője megerősítette, hogy többeket elbocsátottak, de cáfolta, hogy a Bloomberg által említett összes részleg érintett volna.

200 millió felhasználó adatait lopták el a Twitterről

Nagy leállás volt a Twitternél, de Elon Musk közölte: „nekem működik”

Leszavazták, mégis vezérigazgatóként intézkedik a Twitternél Elon Musk – tárgyalna vele az Európai Parlament elnöke

Szakértő: Uniós jogba ütközik, amit Elon Musk bejelentett a Twitternél a hétvégén

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Twitter. Fotó: Depositphotos.com / stock.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások