fbpx

kína

A belső piacért felelős európai biztos, Thierry Breton a TikTok vezérigazgatójával, Sou Ce Csuval tárgyal.

Betiltják a TikTokot Európában?

A Consumer Choice Center kedden az EU döntéshozóinak címzett állásfoglalásában azt írja, hogy itt az ideje, hogy az EU is fokozza a TikTokkal kapcsolatos intézkedéseit, „mielőtt ez túl késő volna”. 

Egy fiatal lány elsétál a weibo.com, a Twitter-szerű mikroblog- szolgáltatás egy hirdetése előtt Kínában, a sanghaji Hongqiao Nemzetközi Reptéren Kína, 13 2013. július 13-án.

Tömegesen függesztett fel közösségi médiás fiókokat és bírságolt meg embereket Kína, amiért a felhasználók bírálták a járványkezelést

A Kínában használt Sina Weibo közösségimédia-platform közlése szerint összesen közel 13 ezer olyan szabálysértési ügy indult, melyben a koronavírus elleni központi rendelkezések kidolgozásában részt vevő vagy az azt támogató szakértőket, kutatókat, egészségügyi dolgozókat bírálta valaki. Ilyen kritizáló megjegyzések miatt 1120 felhasználót függesztettek fel véglegesen vagy ideiglenesen.

Egy újságíró őrizetbe vétele. Fotó: stock / Depositphotos.com

Megnőtt idén a meggyilkolt és a letartóztatott újságírók száma

Oroszország ukrajnai háborúja, a haiti káosz és a mexikói bűnözői csoportok növekvő erőszakossága miatt 2022-ben harminc százalékkal megugrott a munka közben megölt újságírók száma az előző évhez képest – derül ki egy új jelentésből. Egy másik jelentés pedig arra figyelmeztet, hogy az idén letartóztatott újságírók száma szempontjából szomorú rekordot hozott az idei év, aminek még nincs is teljesen vége.

Tiktok applikáció egy mobiltelefonon

Billentyűzést figyelő kódot találtak a TikTok böngészőjében

A TikTok appböngészőjében található egy kód, amellyel képes rögzíteni, hogy milyen billentyűket nyomtak meg az alkalmazás használói. Egyes vélemények szerint ezzel jelszavak, bankkártyaszámok és más érzékeny adatok is megszerezhetők. A kínai cég tagadja a vádakat.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások