fbpx
Pénzt vagy éveket, Kasza Tibor.

Megbírságolta a TV2-t a Médiatanács és büntetést kapott a Rádió Antritt is

A Médiatanács szerint megsértette a médiatörvényt a Pénzt vagy éveket című műsorával a TV2. A csatorna egy másik műsorát is vizsgálta állampolgári bejelentés nyomán a testület.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mai, csütörtöki közleménye szerint a Médiatanács megállapította, hogy a TV2 augusztus 2-án sugárzott „Pénzt vagy éveket” című műsorában közvetített tartalommal a médiaszolgáltató megsértette a virtuális reklám közzétételére vonatkozó törvényi rendelkezést, ezért a grémium bírságot szabott ki a TV2 Média Csoportra. A TV2-re kiszabott bírság mértékét a Médiatanács közleményében nem említi.

Vizsgálták a Sztárban sztár leszek! adását is

Nem ez volt az egyetlen vizsgálat TV2 kapcsán: a csatorna Sztárban sztár leszek! című műsorszámával kapcsolatban két állampolgári bejelentés érkezett a hatósághoz. A szeptember 25-én sugárzott műsort „12 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel közvetítette a médiaszolgáltató.

A bejelentések szerint az adás szexualitásra utaló kifejezést, jelenetet tartalmazott. A hatósági ellenőrzés azonban megállapította, hogy a műsor – bár egyéni érzékenységet sérthetett –, direkt módon nem ábrázolta a szexualitást, így nem lépte túl a médiaszolgáltató által feltüntetett korhatári kategóriában még elfogadható mértéket, valamint a műsorszám választott sugárzási időpontja is megfelelő volt.

Bírságot kapott a Rádió Antritt is

A grémium a Szekszárd 105,1 MHz helyi frekvencián üzemelő Rádió Antritt adását is vizsgálta. Az eljárás során megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem tett eleget a helyi közélettel foglalkozó, valamint a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok napi arányára vonatkozó vállalásainak, ezért a testület bírságot szabott ki a rádió üzemeltetőjére. Az NMHH közleménye ez esetben sem említi a kiszabott bírságok mértékét.

A Media1 kérdést küldött az NMHH-nak, hogy megtudjuk, mekkora a kiszabott bírságok mértéke, illetve annak okáról érdeklődjünk, hogy ezeket miért hagyták ki a közleményből, míg más médiumok esetében a szankciók mértékét ki is szokták emelni a közleményeikben. Ha a hatóság válaszol, hírünket frissítjük.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

A Pénzt vagy éveket című műsor Kasza Tiborral. Fotó: TV2 sajtószoba.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások