fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Megszólalt az ATV vezérigazgatója Baranyi Krisztina és a PestiSrácok munkatársa közötti ATV-s afférról

Egy kedden megjelent interjúban elmondta a véleményét Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója arról, mit gondol az ATV Start című műsorában múlt héten pénteken történtekről.

„Azt szeretem az ATV-ben, hogy sokszínű” címmel jelent meg ma, kedden egy interjú a Szemlélek.net oldalon, ahol Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója elmondta, mit gondol Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármesterének múlt hét pénteki, az ATV Start című műsorának Szigorlat című rovatában a PestiSrácok munkatársával, Szalai Szilárddal történt afférjáról, amikor is Baranyi az ócska propagandisták közé sorolta a lapot, és csak a két műsorvezető közvetítésével volt hajlandó válaszolni a Szalai által feltett kérdésekre.

Németh S. Szilárd a Szemléleknek azt mondta a műsorban történtekről, hogy

„az ATV stúdióiban a kérdezők korrekt kérdéseket tesznek fel politikusoknak, akiket nem ér atrocitás az interjúk során. Ez a televízió professzionális körülmények között nagy nyilvánosságot biztosít nap mint nap olyan politikusoknak, akik máshol erre kevés lehetőséget kapnak”.

Hozzátette, hogy ha eddig bárki jelezte, hogy nem hajlandó valakivel egy stúdióban lenni, az ATV ezt általában figyelembe vette. Németh S. Szilárd szerint ez a lehetőség ebben az esetben is adott volt.  (Baranyi a műsorban azt mondta, ha tudja, hogy Szalai Szilárd ott lesz a súdióban, nem ment volna el – megj.: Media1-szerk.)

Egy szigorlaton sem mondják el előre, ki lesz a vizsgabizottságban

Az ATV vezérigazgatója arra, hogy hiábozott-e valaki az esetnél, azt mondta a Szemlék magazinnak, büszke a kollégáira, majd arról beszélt, hogy személy szerint neki sem volt lehetősége az egyetemen megválogatnia a vizsgabizottságot egy szigorlaton, ennek a műsorelemnek sem véletlenül Szigorlat a címe, de elfogadja a műsor szerkesztőinek azon javaslatát, hogy a jövőben előre jelezzék a vendégek számára, hogy kik lesznek a kérdezők.

Nem akarnak egyik politikai tábor szekértolói sem lenni

Németh S. Szilárd hozzátette:

az ATV egy magántulajdonú televízió, mely úgy döntött, hogy nem kíván egyetlen politikai oldal szekértolója lenni, és ezután is arra kívánnak törekedni, hogy ütközzenek az eltérő álláspontok, mivel a nézők elég értelmesek ahhoz, hogy eldöntsék, kinek hisznek, kit tartanak hitelesnek és kit nem.

Arra, hogy nem kontraproduktív-e olyan médiumból hívni vendég-kérdezőt, mely lapot több bírósági ítélet marasztalt el valótlanságok állítása miatt, Németh S. Szilárd kijelentette:

„A vendég számára vitaérv tud lenni, hogy felhívja a nézők figyelmét, hogy a kérdezője milyen hitelességi deficittel rendelkezik. Ugyanakkor ha szimplán az elvesztett sajtóperek alapján kezdenénk szelektálni, nem sok orgánum jöhetne számításba. A politikai árkok pedig mélyülni fognak, ha egyre kevésbé leszünk képesek békésen megvitatni az ügyeinket egymással, aminek az eredménye egy még rosszabb hangulatú ország lesz. Ez mindannyiunk felelőssége.”

A teljes beszélgetés Németh S. Szilárddal (amiben az is szóba kerül, dolgoznak liberálisok és konzervatívok is az ATV-nél) ITT található.

Tévévita lesz Baranyi és Fürjes között

Mint arról a Media1 beszámolt, ma egyébként Baranyi Krisztina, a ferencvárosi polgármester újra az ATV vendége lesz, méghozzá Fürjes Balázzsal, a Miniszterelnökséget vezető miniszter parlamenti államtitkárával vitázik majd az Egyenes Beszédben, melyet Szöllősi Györgyi vezet majd. Folytatódik a Szigorlat című rovat is az ATV Startban, méghozzá ezúttal Navracsics Tibor a vendég.

Élő ATV-s tévévitában csap össze egymással Baranyi Krisztina és Fürjes Balázs

További hírek találhatók a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója (archívum)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások