fbpx
Elon Musk, Twitter.

Jóváhagyták a Twitter részvényesei a 44 milliárd dolláros Elon Musk-üzletet, pedig a milliárdos inkább már elállna a felvásárlástól

A közösségimédia-platform ma már 12 milliárd dollárral ér kevesebbet, mint amikor Musk ajánlatott tett a felvásárlására. Most rákényszeríthetik a tranzakció végrehajtására a Tesla-vezért.

Megszavazták a 44 milliárd dolláros ajánlat elfogadását a Twitter részvényesei, és ezzel rákényszeríthetik Elon Muskot a cég felvásárlására – írta a BBC nyomán a 444 szerdán.

A BBC úgy értesült, hogy Delaware állam bírósága októberben tart majd meghallgatást, ekkor döntenek majd arról, hogy Musknak meg kell-e vásárolnia a céget.

Elon Musk idén áprilisban jelentette be, hogy megvásárolta a Twitter 9,2 százaléknyi részvénycsomagját. Nem sokkal később már az egész platformra kivetette a hálóját a Tesla-vezér milliárdos, azonban májusban felfüggesztette a felvásárlást. Döntését akkor azzal magyarázta, hogy szeretné megtudni, a Twitter 229 millió felhasználójának mekkora hányada hamis, „spam”-fiók, de ezt sokan csak ürügynek tekintették, hogy a Tesla-vezér elálljon az ügylettől.

A felvásárlás felfüggesztése miatt a Twitter már júliusban pert helyezett kilátásba, mely azóta meg is indult.

A Twitter jelenleg 32 milliárd dollárt ér, ami lényegesen alacsonyabb az áprilisi 44 milliárd dolláros ajánlatnál.

Az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva olvashatja el.

Elon Musk, a Tesla alapítója a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások