fbpx
Elon Musk, Twitter.

Beperelné a Twitter Elon Muskot, miután a Tesla tulajdonosa visszalépett a platform felvásárlásától

A dollármilliárdos amerikai vállalkozó szombaton lépett vissza a Twitter megvásárlásától. A történteket nem hagyná annyiban a Twitter.

Beperelné Elon Muskot a Twitter, mely már egy ügyvédi irodát is felbérelt erre – számolt be a Reuters hírügynökség nyomán a Telex.

Mint arról a Media1 beszámolt, április 25-én vált hivatalossá, hogy Musk felvásárolja a platformot, ám az amerikai milliárdos május 13-án felfüggesztette az akvizíciót, és a folytatást attól tette függővé, hogy megkapja-e az adatokat arról, hogy a Twitter 229 millió felhasználójának mekkora hányada hamis fiók.

A Bloomberg szerint a Twitter most a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz irodával fog dolgozni azon, hogy Musk kártérítést fizessen.

A lap forrásai szerint a per már ezen a héten elindulhat a milliárdos ellen.

Elon Musk.
Elon Musk. Fotó: stock / Depositphotos

A Telex hozzátette: szombaton, amikor bejelentette Musk, hogy mégsem veszi meg a céget, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott nyilatkozatában a milliárdos arra panaszkodott, hogy a Twitter valószínűleg alábecsüli a közösségi oldalon található botok, azaz automatizált kamuprofilok számát, és ezzel üzletileg fontos adatokat hallgat el.

A Tesla-vezér azt is kifogásolta, hogy a Twitter kirúgta két csúcsvezetőjét, és létszámstopot is bevezetett.

Korábban egy ismert magyar szakember már  a Twitter-felvásárlás bejelentésekor komolytalannak nevezte Elon Muskot és szándékait a Media1-nek írott cikkében.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások