fbpx
Lilu, az RTL Klub Cápák Között c. műsorának műsorvezetője. Fotó: RTL

„Ez még A tanúban is erős lett volna” – így reagált Lilu az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek elbocsátására

Az RTL Klub műsorvezetője Instagramon reagált az augusztus 20-i esti prognózistól eltérő időjárás miatt kirúgott OMSZ-vezetők ügyére.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

A Media1 is beszámolt arról hétfőn, hogy kevesebb mint két nappal azután, hogy nem volt eső augusztus 20-án 21 órakor Budapesten, mint ahogy arra nagy valószínűséggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján számítani lehetett, Palkovics László, az OMSZ-t felügyelő miniszter azonnali hatállyal menesztette a szakmai intézmény két vezető tisztségviselőjét, Radics Kornélia elnököt valamint szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát. Mindezt megelőzte, hogy a kormánypárti médiumok az OMSZ-t össztűz alá vették vasárnap amiatt, hogy az Operatív Törzs augusztus 20-án a tűzijáték augusztus 27-re halasztásáról határozott az időjósok által várt rossz időjárás miatt.

A Blikk és az rtl.hu is arról ír, hogy az RTL Klub Cápák között című műsorának műsorvezetője, Lilu (Kovalcsik Ildikó) nem hagyta szó nélkül az eseményeket és kemény bírálatot fogalmazott meg a döntéssel kapcsolatban Instagram-sztorijában.

„Abszurdisztán. Elmebetegfalva. Ez még A tanúban is erős lett volna. A magyar narancs ehhez képest semmi… De ez a valóság. Nem tudok nevetni” – fogalmazott Lilu.

Lilu egyébként nem először reagál mostanában közéleti történésekre. Korábban Hegedüs Zsuzsanna miniszterelnöki megbízott lemondása kapcsán is megszólalt.

Arról, hogy az ellenzéki pártok hogyan reagáltak az OMSZ-vezetők kirúgására, itt írtunk.

 

Frissítés 11:20

Az OMSZ vezetősége közös közleményben elfogadhatatlannak nevezi, hogy a kormány befolyásolni próbálja szakmai munkájukat.

 

Lázadozik az Országos Meteorológiai Szolgálat, amiért a kormány politikai nyomást gyakorol a szakmai munkájukra

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Lilu, a Cápák Között műsorvezetője. Fotó: RTL
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások