fbpx
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Nem említette meg a Magyar Nemzet, hogy Baranyi Krisztina propagandakiadványnak nevezte a lapot

Egy médiával kapcsolatos cikk szerzője sms-ben kereste a ferencvárosi polgármestert egy nyilatkozatért, aki ezután nyilvánosságra is hozta az üzenetváltást, amit a lap munkatársával folytatott arról, miért nem nyilatkozik számára. A cikkben azonban erről nem esik szó, vélhetően azért, mert a polgármester propagandakiadványnak nevezte a Magyar Nemzetet.

„Baranyi balos médiaháborúja” címmel publikált egy írást a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks lapja, a Magyar Nemzet. A cikk a ferencvárosi médiacég körül kialakult helyzetről szól.

A Népszava vette észre, hogy a Magyar Nemzet anyaga azt a látszatot kelti, hogy egyáltalán nem szólaltatták meg Baranyi Krisztinát. Ám a valóságban a cikk szerzője sms-t írt a politikusnak, aki válaszában jelezte, hogy köszöni a megkeresést, de ő csak sajtónak nyilatkozik, „propagandakiadványoknak” nem. Mindezt Baranyi még tegnap, csütörtökön posztolta is a Facebook-oldalán, „sajnálattal” kommentárral:

A Népszava szerint így jó eséllyel lehet következtetni arra, hogy a Magyar Nemzetben egy olyan negatív álláspont sem jelenhet meg, ami a lap tevékenységét kritizálja.

„Baranyi balos médiaháborúja” című írás a magyarnemzet.hu portálon.
„Baranyi balos médiaháborúja” című írás a magyarnemzet.hu portálon.

A kormánypárti újságíró telefonszáma egyébként a fotók tanúsága szerint „Magyar Nemzet Szennymédia” néven szerepel Baranyi telefonkönyvében.

Mint arról a Media1 beszámolt, Vágvölgyi B. Andrást, a ferencvárosi 9 magazin főszerkesztőjét május végén az önkormányzati cég vezetője Baranyi Krisztina, a kerület vezetőjének tájékoztatása nélkül elbocsátotta. Ezután a polgármester a megdöbbenését fejezte ki, és a sajtótermék munkatársai is jelezték, hogy felmondanak, ha nem helyezik vissza a főszerkesztőt. A kerületi médiacég új ügyvezetőjének Hoffmann Györgyöt, Kálmán Olga férjét nevezték ki júniusban. Ez utóbbi ellen Baranyi vétót emelt.

Jelenleg Vágvölgyi B. András lóg még a levegőben, mivel a polgármester szeretné, ha visszahelyeznék Vágvölgyit. Az ezzel kapcsolatos képviselő-testületi ülés azonban a Media1 információi szerint határozatképtelennek bizonyult a nyári szabadságolások miatt. Vágvölgyi B. András egyébként a későbbiekre interjút ígért a Media1-nek.

Az üggyel kapcsolatos korábbi írásaink ide kattintva érhetőek el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Fotó: Facebook / Baranyi Krisztina

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások