fbpx
Vágvölgyi B. András

Elbocsátották a Magyar Narancs egykori főszerkesztőjét a ferencvárosi 9 magazintól

Vágvölgyi B. Andrásnak azonnali hatállyal mondtak fel az ellenzéki vezetésű kerület médiacégénél.

Az Index szerint „súlyos tényállítások nyomán” bocsátotta el Vágvölgyi B. Andrást a ferencvárosi önkormányzat kiadója május végén a ferencvárosi 9 magazin című kerületi újságtól, méghozzá azonnali hatállyal.

A portál szerint az eddig megjelent lapszámokkal kapcsolatban a kiadóhoz nem érkezett tartalmi kifogás egyik önkormányzati frakció részéről sem, a szerkesztőség teljesen autonóm módon működött. Az önkormányzat Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. nevű cégét irányító Hagymási Zoltán május 27-i dátummal bontotta fel a főszerkesztői munkaszerződést, és azzal indokolta a lépést az Indexnek, hogy Vágvölgyi szerződést szegett, de részleteket ezzel kapcsolatban nem kívánt közölni.

Ugyanakkor az Index birtokába került dokumentumban az áll, hogy a munkavállaló a munkát a munkáltató székhelyén végzi, köteles az előírt helyen és időben munkavégzésre alkalmas állapotban megjelenni, munkaidejét pedig munkával tölteni, és a lap szerint ezt a kitételt megsérthette a főszerkesztő, amikor májusban 5 napig nem jelent meg, és állítólag szabadságot sem kért.

A portál megkereste a távozni kényszerülő Vágvölgyi B. Andrást is, de ő csak annyit mondott, hogy csak szerdán válaszol a kérdésekre, addig az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozik senkinek sem.

A májusi lapszám épp ezekben a napokban jelent meg, és az Index szerint a 9 magazint – melynek weboldala itt érhető el – a jövőben a felelős szerkesztő, Nagy Ildikó Emese irányítja.

A 9 magazin lapszáma
A 9 magazin lapszáma. Foto:9magazin.hu

A portál arról is beszámolt, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat legutóbbi képviselő-testületi ülésén a kerület médiacégének 2021. évi beszámolóját elfogadták, de a 2022-es üzleti tervét nem. Úgy tudják, ez utóbbi hátterében az állhat, hogy az újság elkészítésének korábbi költségeit a lapvezetés 15 százalékkal meg akarta növelni. Hogy Vágvölgyi B. András távozása és az üzleti terv elutasítása között van-e összefüggés, az egyelőre nem egyértelmű, de a képviselő-testület egyik tagja azt mondta: túl sokan voltak a szerkesztőség körül, és csak vitték a pénzt.

Mint arról a Media1 beszámolt, Vágvölgyi Andrást 2 évvel ezelőtt pályázati úton nevezték ki a Ferencváros című magazin élére. Később átkerült az újonnan létrejövő ugyancsak kerületi 9 magazin élére, ami felváltotta a Ferencváros című lapot.

Épp ma derült ki az is, hogy a kormánypárti Mediaworks elbocsátotta a Kisalföld című megyei lap szerkesztőségének mintegy felét, erről itt írtunk.

Frissítés

Később megszólalt az ügyben Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is, aki megdöbbenésének adott hangot a főszerkesztő elbocsátása miatt.

Még több hír érhető el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramra is. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Vágvölgyi B. András. fotó : eirodalom.ro
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások