fbpx
Szabad Föld

Gajdics Ottó a Szabad Föld élén folytatja

A holnaptól Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők éléről leköszönő főszerkesztő a Szabad Föld vezetője lesz, tudta meg a Media1.

A Media1 információi szerint Gajdics Ottó lesz a Szabad Föld című, a tavalyi évben a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá bekerült újság főszerkesztője. Gajdics kinevezését ezekben a percekben jelentik be a  Szabad Föld szerkesztőségi stábjának.

Gajdics Ottóról ma derült ki, hogy nem ő lesz a holnaptól Magyar Nemzet néven megjelenő Magyar Idők főszerkesztője. Gajdics utódja a Nemzet élén Ballai Attila lesz, aki a Mediaworks sportüzletágának volt az igazgatója.

A Szabad Föld 1945 óta jelenik meg, a magyar vidék hetilapjaként ma is meglehetősen jelentős eléréssel rendelkezik, hiszen 2018 második negyedévében nettó nyomott példányszáma 70.162 darab volt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint. Gajdics 16 évvel ezelőtt egyébként volt már egyszer a Szabad Föld főszerkesztője.

Az MSZP volt pénztárnoka passzolta át a lapot a NER-nek

A lap Puch László egykori MSZP-pénztárnok médiavállalatától tavaly év végén került át a fideszes médiaalapítvány, a KESMA alá egy kétlépcsős ügylet során. Puch nemrég azt mondta, nem kizsarolták tőle a lapot, egyszerűen úgy érezte, üzletileg most érdemes megválni tőle. Puch azt állította, nem sejtette, hogy miután eladja a Mediaworksnek a Szabad Földet, az rögtön a jobboldali Közép Európai Sajtó és Média Alapítványhoz kerül.

A Szabad Föld jelenleg az MSZP egykori székházában működik Budapesten.


Frissítés (16:30): Hírünkkel egyidejűleg az Azonnali is ír a témáról: ők azt tudták meg, hogy a Karc FM főszerkesztői pozícióját Gajdics ezután is megtartja. A témáról írt a Mérce is. Azt írják, hogy az értekezleten Gajdics azt mondta, nem lesz változás a lapnál. A Magyar Hang fotót is közzétett Gajdics érkezéséről.

A Media1 egyébként úgy tudja, hamarosan további rádiós frekvenciát szerezhet magának a Karc FM. Még hetekkel ezelőtt fel is hívtuk emiatt Gajdicsot, amiről itt írtunk bővebben.

Frissítés (18:30): A Szabad Föld a Media1-hez is eljuttatott közleményében hivatalosan is bejelentette Gajdics február 5-i hatállyal történő kinevezését. Azt írják, az új vezető rendkívüli értekezleten arról biztosította a szerkesztőség tagjait, hogy a lap szellemisége és arculata a jövőben sem változik.

Frissítés (19:50): A fentiekkel függ össze, hogy változás van a Nemzeti Sport irányításában is.

Borítókép: Ladányi András
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások