fbpx
A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Megújul a HírTV, a Karc FM-mel közösen készíti ezentúl egyes műsorait

A kormánypárti médiaholding tévéjén és rádióján a változások már hétfőtől láthatók, hallhatók.

A HírTV új műsortstruktúrájában több új háttérműsor, és magazin is helyet kap, valamint megújul a jobboldali csatorna látványvilága és szlogenje is. Az új mottójuk: Térjünk a lényegre! – derül ki egy, a hirtv.hu-n közzétett videóból, ahol Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója és a Karc FM ügyvezetője számolt be az újdonságokról.

Pelyach Gergely, a Karc FM főszerkesztője azt is elmondta egy másik videóban, hogy mától beköltözik a Karc FM a HírTV Angol utcai épületébe, ahol közös tartalomgyártás is lesz.

Például a Paláver című betelefonálós műsor hosszabb lesz, és egy részét a HírTV-n, egy részét a Karc FM-en lehet majd követni, és lesz olyan idősáv is, amikor a tévében és a rádióban is ez a műsor szól majd.

Összevonják a Trollt és a Keménymagot, új műsor kerül a Magyarország Élőben helyére

A HírTV a Media1-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a Paláver ezután délután fél 4-től kezdődik. 4 óráig csak a HírTV-n lesz látható, de a tévével összeköltöző rádió ott kiépített stúdiójából. 4-től 5-ig a Hír TV-ben és a rádióban is követhető lesz az adás, délután 5-től 6 óráig pedig csak a rádióban lesz hallható a Paláver minden hétköznap.

Gajdics Ottó a Médiapiacnak további részleteket is említett, így azt, hogy már egy éve dolgoznak a HírTV és a Karc FM közös tartalmi és látványbeli, formátumbeli megújításán, amivel az volt a céljuk, hogy érdekesebb, informatívabb, megjegyezhetőbb szolgáltatást nyújtsanak a közönségnek az eddiginél fogyaszthatóbb, érthetőbb formában. Azt mondta, igyekeznek minden abban rejlő lehetőséget kihasználni, hogy a két szerkesztőség, a rádió és a tévé azonos helyszínre költözik.

Változik a Csörte című vitaműsor, és átalakul a HírTV esti hírháttérműsora is: Magyarország Élőben helyett Napi Aktuális címen fut majd egy műsor este 7-től. Ebben a korábbiaknál több külső kapcsolás lesz.

Újdonság, hogy kedd és péntek között esténként jelentkezik majd a Vezércikk, amelyben M. Kovács Róbert és vendégei tekintik át a napi híreket. Radar és Mozaik címmel két riportműsor is érkezik a csatornára. További változás, hogy összeolvad a Troll és a Keménymag.  A produkció címe ezután Troll – A keménymag szájkosár nélkül lesz.

A Sajtóklub és a Bayer Show ugyanakkor változatlan formában és időpontban várja a nézőket.

Változik több műsor időpontja

A HírTV műsorstruktúráját sávossá teszik, hogy az követhetőbb, megjegyezhetőbb legyen.  A Csörte műsorvezetője Dobos Marianne marad, változik viszont, hogy ezentúl a vitapartnereknek azonos időtartam áll rendelkezésére, és ennek lejáratkor megvonják tőlük a szót.

A Radar című délutáni magazinban különböző eseményeket, eredményeket fognak bemutatni,  és igyekszik a műsor feltárni a mindennapok meghatározó problémáit is, ez utóbbiakra a megoldást is igyekeznek felvázolni egy-egy szakértő segítségével. A műsor házigazdái Budai Ivett és Eper Márton lesznek.

A délelőtti műsorsávban Mozaik címmel induló magazinműsor műsorvezetője Gyürky Enikő és Szani Roland lesz. Száguldó riportereket kapcsolnak majd határon innen és túlról, valamint kulturális témák és életviteli tanácsok is lesznek.

Újdonság ezenkívül vasárnap 19 órától a Magánterület című műsor, ahol politikusok, színészek, sportolók és közéleti szereplők egy-egy napját mutatják majd be.

A Híradó is megújul, és más lesz a díszlet a Napi Aktuálisnál, melynek új műsorvezetője Gerhardt Máté lesz. Gajdics azt nyilatkozta, pörgősebbé akarják tenni a híradót, rövidebb anyagokból áll majd, és ettől gyorsabb, izgalmasabb lesz, és a politika és közélet mellett kis színes anyagok is lesznek.

Bárki, bárhol, bármikor

Gajdics azt is mondta, azért is költözik össze a HírTV és Karc FM, hogy így kihasználják a szinergiákat, valamint így bárhonnan, bármilyen eszközön is hozzá lehet férni az általuk készített tartalmakhoz. A tartalmi igazgató jelezte azt is, hogy hamarosan megújul megújul a tévé és a weblapja.

Gajdics kiemelte, hogy a Karc FM (melynek egykoron főszerkesztője volt, és amelynek továbbra is az ügyvezetője), az végére már 30 városban szól majd országszerte.

A Karc FM és a Hír TV is a kormánypárti KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) tartozik.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: A HírTV épülete az Angol utcában. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások