fbpx
Kásler Miklós a HírTV Bayer Show című műsorában.

A Válasz Online pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben

A Válasz Online jogerősen is pert nyert az időközben megszűnt Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) szemben. A pert a szaktárca az Aranybulla-évfordulóra időzített Árpád-házi kiállításról szóló cikk kapcsán indította.

Mint azt a Válasz Online hétfői beszámolójában az ítélettel összefüggésben felidézte, tavaly decemberben Kásler Miklós miniszter indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentette a Királyok és szentek – Az Árpádok kora című nemzetközi kiállítás kurátorait, és ezt követően a szakmai irányítás a Magyarságkutató Intézet kezébe került, amiről a lap is írt idén januárban. Ebben az írásban kitértek arra is, hogy a miniszter három hónappal a megnyitó előtt nemcsak a kurátorok összetételébe, hanem a kiállítási katalógus tartalmába is beleszólt, ezért karácsony és újév között több mint húsz szakember szakította meg az együttműködést a projekttel.

A Válasz Online az érintett tudósok közös közleményét is publikálta.

Válasz Online

A minisztérium tagadta a cikkben leírtakat.

A felperes minisztérium helyreigazítási igénye szerint Kásler Miklós nem is mentett fel kurátorokat, nem helyezte a szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézet kezébe, a kiállítás és a hozzá kapcsolódó tanulmánygyűjtemény (katalógus) készültségi foka pedig nem is állt annyira jól. A védekezésben a beszerzett háttérinformációkat a Válasz Online bizonyította, a bíróság számára csatolta, illetve rámutattak a helyreigazítási kérelem formai hibáira is.

Ezek után a Fővárosi Törvényszék a felperes minisztérium bírósági keresetét elutasította, méghozzá jogerősen.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kásler Miklós a HírTV Bayer Show című műsorában. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások