fbpx
Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Helyreigazítást közölt Jakab Péterről a kormánypárti Borsod Online

A KESMA megyei portálja most ismerte be, hogy a jobbikos politikusról több valótlanságot is írt tavaly.

„Csak a rend kedvéért, itt egy újabb fideszes hazugság” – ezzel indította egy mai, csütörtöki Facebook-bejegyzését Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, a párt frakcióvezetője.

A posztban a politikus a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks alá tartozó Borsod Online (Boon.hu) helyreigazítását osztotta meg.

A Boon.hu helyreigazításában az áll, hogy a 2021. november 18-án megjelent, „Jakab Péter családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön” című cikkükben az alábbi valótlan állításokat tette, illetve a valóságot az alábbiakban hamis színben tüntette fel:

  • „A cikk azon állítása, miszerint »Először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanbizniszbe. Rácsaptak egy Fehérvári úti lakásra, ez lett a családi birodalom első darabja. Aztán jött egy lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag, a Jakab nővér anyósának a nevén fut. Nem álltak meg itt, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ezt a lakást tavaly decemberben már kizárólag Jakab testvérének a férjére íratták. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy családi strómant választottak« – való tényeket hamis színben tüntet fel”;
  • „A cikk idézett szövege azt a való tényt, hogy Jakab Péter nővére, az ő férje és férjének édesanyja tulajdonában állnak a cikkben megjelölt ingatlan tulajdoni hányadok, olyan hamis színben tünteti fel, mintha a megjelölt személyek Jakab Pétert strómanként segítenék, s az általuk tulajdonolt hányadok azért lennének a nevükre bejegyezve, hogy Jakab Péter neve ne kerüljön a nyilvántartásba. A cikk továbbá valótlanul – kimondottan is – tényként híreszteli, hogy Jakab Péter sógora az Etele úti ingatlan megvásárlásakor strómanként szerepelt”.

Ezt követően a portál felsorolja, hogy ezekkel szemben mi a valóság:

  • „a Fehérvári úti ingatlan 2008-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővére és az ő férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonosok által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével”;
  • „a Bocskai úti ingatlan 2002-ben került megvásárlásra Jakab Péter testvérének anyósa által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével”;
  • „az Etele úti ingatlan 2020-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővérének férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével”.

Az ügy kapcsán Jakab Péter mindenkit arra kér a közösségi médiás felületén, hogy ne olvassa többé az Észak-Magyarország című lapot. (A Borsod Online oda tartozik.)

A Mediaworks / KESMA különböző lapjainál egyébként nagyszabású létszámleépítés zajlik – ezekről is olvashat, ha ide kattint.

Jakab Péter már számtalan pert nyert a kormánypárti sajtóval szemben, ezeket ide kattintva tekintheti meg.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

 Borító: Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */