fbpx
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget

Országos tévécsatornát indítana a Mészáros Lőrinc közeli TV2 Csoport Szerbiában

Szerbiában éppen négy országos lefedettségű, úgynevezett nemzeti hullámhosszra pályázhatnak tévécsatornák, és a 14 pályázó között ott van a magyar TV2 is.

Erről a Nova.rs cikke nyomán a Szabad Magyar Szó, ennek nyomán pedig a Telex írt.

A hatályos szerb jogszabályok értelmében nemzeti frekvenciára csak olyan televízió pályázhat, amely Szerbiában jogi személyként be van jegyezve, de ez sem probléma a Mészáros Lőrinc-közeli magyar tévécsatornának, ugyanis a nova.rs szerint még idén május 20-án, vagyis egy hónappal ezelőtt megalakult a TV2 RS Broadcasting. A szerb kft.-nek két igazgatója van: Pavel Stanchev (a TV2 Csoport és a szlovéniai Planet TV borítóképünkön balra látható vezérigazgatója), valamint Špela Pirnat szlovén állampolgár, akiről a Media1 már megírta korábban, hogy a Szlovéniában működő, a TV2 Zrt. által felvásárolt Planet TV operatív igazgatójaként is ismert.

A szerbiai TV2-leányvállalat alaptőkéje 100 ezer euró lett. A frekvenciapályázat eredményeit augusztus 4-ig kell kihirdetni, akkor járnak le ugyanis a mostani engedélyek.

A TV2-t Mészáros Lőrinc hitelezi, és ahogy arról a Media1 beszámolt, Mészáros felesége, Várkonyi Andrea is részt vesz tavaly óta a vállalat működésének ellenőrzésében igazgatósági tagként.

A TV2 Csoport korábban Szlovéniában is megjelent. A mostani terjeszkedés azért is érdekes, mivel az Orbán-kormány által tervezett reklámadó a TV2-t is rosszul érintené.

Az elmúlt években Fidesz-közeli médiabefektetők nem csak Magyarországon, de külföldön is egyre aktívabban terjeszkednek.

Még több hír található a Media1-en.

Megtalál minket Facebookon is. Kérheti napi hírlevelünket is, és már Telegram hírcsatornánkra is feliratkozhat.

Borító: Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget a Brandfestival rendezvényen 2019-ben. Fotó: Kummer János
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások