A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Csütörtöktől a TV2 Média Csoporté a szlovén Planet TV

Lezárult a tranzakció, amelynek révén október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává válik a TV2 Média Csoport. Bejelentették a felvásárolt szlovéniai médiavállalat új vezetőit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a  TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül – közölte szerdán kora este a kormányközeli magyar tévétársaság.

A bejelentés alapján október elsejétől, holnaptól a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan is a TV2 Csoport részévé válik. A Planet TV új vezérigazgatója az a Pavel Stanchev lett, aki a TV2 vezérigazgatói posztját is betölti.

Stanchev egyébként 2013 és 2014 között már betöltötte a szlovén csatorna vezérigazgatói posztját.. Az operatív igazgatói (COO )pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget egy tavalyi konferencián a médiavállalat külföldi terjeszkedéséről. Fotó: Kummer János / Brandfestival

A Planet TV Szlovéniában három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal rendelkezik.

A Planet TV-hez tartozó három tévécsatorna

„Örülök, hogy sikeresen lezárult a tranzakció Szlovéniában, és megtiszteltetés számomra, hogy újra a Planet TV szolgálatára lehetek. Spelával és az egész csapattal együtt azon fogunk dolgozni, hogy tovább növeljük a csatornák piaci részesedését, és valódi versenyhelyzetet teremtsünk”

– nyilatkozta Pavel Stanchev, aki úgy véli, hogy a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, az általa régiós szereplővé vált TV2 Csoport pedig tovább folytathatja az elmúlt években tapasztalt dinamikus bővülését.

A Planet TV felvásárlásáról szóló korábbi írásainkat itt találják.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánkra itt tud feliratkozni, Facebook-oldalunkat, melyet érdemes folyamatosan nyomon követni, itt találja.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!