fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Csütörtöktől a TV2 Média Csoporté a szlovén Planet TV

Lezárult a tranzakció, amelynek révén október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává válik a TV2 Média Csoport. Bejelentették a felvásárolt szlovéniai médiavállalat új vezetőit.

Miután minden szükséges jóváhagyást megkapott és a részvény adásvételi szerződésben foglalt feltételek is teljesültek, lezárult a tranzakció, amely értelmében a  TV2 Csoport megvásárolta a Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a 100 százalékban birtokolt TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül – közölte szerdán kora este a kormányközeli magyar tévétársaság.

A bejelentés alapján október elsejétől, holnaptól a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság hivatalosan is a TV2 Csoport részévé válik. A Planet TV új vezérigazgatója az a Pavel Stanchev lett, aki a TV2 vezérigazgatói posztját is betölti.

Stanchev egyébként 2013 és 2014 között már betöltötte a szlovén csatorna vezérigazgatói posztját.. Az operatív igazgatói (COO )pozíciót Spela Pirnat tölti be, aki 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója.

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget egy tavalyi konferencián a médiavállalat külföldi terjeszkedéséről. Fotó: Kummer János / Brandfestival

A Planet TV Szlovéniában három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájával (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránnyal rendelkezik.

A Planet TV-hez tartozó három tévécsatorna

„Örülök, hogy sikeresen lezárult a tranzakció Szlovéniában, és megtiszteltetés számomra, hogy újra a Planet TV szolgálatára lehetek. Spelával és az egész csapattal együtt azon fogunk dolgozni, hogy tovább növeljük a csatornák piaci részesedését, és valódi versenyhelyzetet teremtsünk”

– nyilatkozta Pavel Stanchev, aki úgy véli, hogy a Planet TV a szlovén televíziós piac ismert és elismert szereplője, az általa régiós szereplővé vált TV2 Csoport pedig tovább folytathatja az elmúlt években tapasztalt dinamikus bővülését.

A Planet TV felvásárlásáról szóló korábbi írásainkat itt találják.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánkra itt tud feliratkozni, Facebook-oldalunkat, melyet érdemes folyamatosan nyomon követni, itt találja.

Borító: A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások