fbpx
MTI

Pert nyert a Jobbik az MTI-vel szemben

A bíróság jogerős ítélete szerint az állami hírügynökség jogsértést valósított meg, amikor cenzúrát gyakorolt az ellenzéki párt egyik tavalyi közleménye kapcsán.

A járványügyi intézkedések alkalmazása során a vendéglátóhelyek üzemeltetői érdekében adott ki egy közleményt még 2021 januárjában a Jobbik. A közleményt mint minden esetben, eljuttatta az MTI-nek is, ám hiába, mivel az állami médiaszolgáltató ezt a közleményt nem volt hajlandó kiadni az előfizetőinek, arra hivatkozva, hogy a kommüniké tartalma úgymond sérti mások személyiségi jogait.

A Jobbik úgy vélte, hogy az MTI ezt megalapozatlanul állítja, ugyanis az inkriminált közleményben semmi olyan nem szerepelt, ami bárkinek is sértette volna a személyiségi vagy egyéb jogát: az ellenzéki párt szerint a kormányzat kritikája mellett megoldási javaslatokat megfogalmazva próbált ezzel is segíteni a bajba jutott vállalkozókon.

Az MTI ragaszkodott a döntéséhez, és mivel nem volt hajlandó a szerződésben foglalt kötelezettségei ellenére egy kormánnyal szemben kritikus közleményt közzétenni, a Jobbik szerződésszegés miatt bírósághoz fordult.

A napokban megszületett jogerős ítélet arra kötelezte a közmédiát működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t, hogy szüntesse meg a jogellenes állapotot, és a párt közleményét teljes terjedelemben juttassa el az előfizetőihez és tegye közzé a saját honlapján. Ezenkívül a perköltséget is meg kell fizetniük a Jobbik számára.

Az MTI-nél az elmúlt időszakban számos alkalommal történt cenzúra. Ezekről ITT érhető el a Media1 gyűjteménye.

Még több hír található a Media1-en. Kérheti tartalmainkat már Telegramon is. Ha még nem tette, kövessen be bennünket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások