fbpx
A Magyar Nemzet napilap immáron a magasabb árral

Jelentősen megemelte a Magyar Nemzet árát a Mediaworks Hungary

A fideszes napilap ára egyik napról a másikra közel 20 százalékkal nőtt meg júniustól.

Ötből két nyomdájának bezárása, több újságjának megszüntetése és több megyei újság munkatársainak elbocsátása mellett még egy lépéssel próbálja javítani pénzügyi helyzetét a 2021-et üzemi szinten veszteséggel záró kormánypárti Mediaworks Hungary Zrt.:

Kollégánk, Ladányi András figyelt fel rá, hogy a Magyar Nemzet című napilap ára az eddigi példányonkénti 180 forintról 215 forintra emelkedett nemrég, vagyis közel 20 százalékkal lett drágább a kormánypárti napilap.

Kollégánk meg is örökítette az immáron magasabb árat tartalmazó újság címlapját, ez látszik borítóképünkön.

Hogy a magasabb ár visszaveti-e a vásárlásokat, azt nem tudni. A lap jelenlegi hivatalos példányszámát is homály fedi, piaci pletykák 10 ezer körüli, sőt egyes információk szerint 10 ezer alatti példányszámokról szólnak, de mivel a vállalat évek óta nem méreti azt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetséggel (MATESZ), így ez ellenőrizhetetlen.

A Media1 úgy tudja, a Mediaworks Hungary-nál hamarosan további, a vállalat pénzügyi helyzetét javítani hivatott intézkedések várhatók.

A KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó Mediaworks Zrt.-hez mintegy félezer médiamárka tartozik, köztük olyanok mint a Mandiner, a Metropol, a 888, a HírTV, a Nemzeti Sport, a Ripost, a Világgazdaság, a Figyelő, a Szabad Föld. Az Origo is a portfóliójukba tartozik.

A Mediaworks pénzügyi helyzetéről itt érhető el a Media1 néhány nappal ezelőtti részletes híre.

Érdemes követni a Media1 híreit Telegram applikáció segítségével, hogy sose maradjon le a legújabb híreinkről! Megtalál minket Facebookon és Twitteren is, feliratkozhat továbbá RSS-csatornánkra és kérheti ingyenesen napi hírlevelünket is!

Borító: A Magyar Nemzet napilap immáron a magasabb árral. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások