fbpx
A New Wave Media Group honlapja.

Teljesen beolvadna az Origo kiadója a Fidesz-közeli Mediaworks Hungary-be

Erről még az idei évben születhet meg a hivatalos döntés, de már most utalnak rá egy hivatalos dokumentumban.

Újabb változás készülődik a kormánypárti médiaholdingnál, mivel az Origo.hu-t, a Life.hu-t és néhány más portált is működtető, jelenleg is a KESMA-hoz tartozó New Wave Media Group Kft. beolvadni készül a Mediaworks Zrt-be – vette észre az Átlátszó a New Wave tavalyi évről szóló beszámolójának szöveges, kiegészítő mellékletében.

A kiegészítő mellékletben az Origo kiadója arról írt, hogy „tulajdonosa 2022-ben tervez döntést hozni a Társaság Mediaworks Hungary Zrt.-be történő beolvadásáról”.

A New Wave jelenleg is a kormánypárti Mediaworks / KESMA holdinghoz tartozik, a beolvadás azonban tovább központosíthatja a kormánypárti médiaholdingot. Előbbi céghez tartozik még a Köpönyeg nevű időjárási portál mellett a Freemail e-mail-szolgáltató, valamint a Newsfeed nevű híraggregátor is (ez akkor jelenik meg, amikor a felhasználó kilép a Freemailből.

Az Átlátszó megjegyezte: már most is jelennek meg videós tartalmak „Mediaworks Hírcentrum” aláírással az Origón, továbbá a New Wave Kft.-be tavaly beolvadt sales house, a korábban külön cégben létezett Evomediához tartozó több kiadvány reklámfelületeit pedig már most is a Mediaworks reklámértékesítő háza, a Salesworks értékesíti.

Mint arról a Media1 beszámolt, az Origo kiadója tavaly 8,30 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,31 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A New Wave Media Group az egyik legnagyobb hazai álhírterjesztő vállalkozás. A napokban például vezető hírként hozta az Origo nevű termékük, hogy kitört a 3. világháború, de a Fővárosi Törvényszék adatai szerint is az egyik legtöbb álhírt az Origo tette közzé az elmúlt években.

Mint arról a Media1 beszámolt, a Mediaworks Hungary-nál jelenleg nagyszabású leépítés zajlik.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A New Wave Media Group honlapja. Fotó: nwmgroup.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások