fbpx
Huth Gergely, a Pesti TV műsorvezetőjeként

Huth Gergelyék kivesznek 50 millió forintot a PestiSrácok anyavállalatából (FRISSÍTVE)

Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV bezárása miatt, most viszont a Media1 megtudta, hogy jelentős profitot ért el az anyacég 2021-ben, amiből még 50 millió forint osztalék is összejött a két tulajdonos, Huth Gergely és Szenvedi Zoltán számára.

930 millió forint nettó árbevételt ért el a 2021-es pénzügyi évben a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft., és a cég 53,2 millió forint adózott eredményre tett szert ugyanezen időszakban – értesült a Media1.hu a vállalkozás pénzügyi beszámolójából, mely a napokban vált elérhetővé az Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának honlapján és az Opten céginformációs rendszerében.

A pénzügyi beszámolóból a Media1 azt is megtudta, hogy a PestiSrácok nevű kormányközeli lap anyavállalata 50 millió forint osztalékot is megszavazott a tulajdonosok számára a 2021-es profit alapján.

Ez a kft. a tulajdonosa a Pestisrácok.hu internetes oldalt működtető Insider Media Kft.-nek, közvetve tehát a PestiSrácok.hu elnevezésű, kormányközeli médiumnak, valamint az épp megszűnőfélben lévő Pesti TV műsorainak készítésében is részt vett szerkesztői feladatokat ellátva, sőt tavaly őszig a gyártást is ők végezték. Maga az Insider Media Kft. további 653 millió forint nettó árbevételre tett szert, ami 13,2 százalékos növekedés a megelőző, 2020-as évhez képest. A növekvő árbevétel ellenére az Insider Media 8,7 millió forint veszteséggel zárta az évet.

Stefka István, a PestiSrácok lapigazgatója
Stefka István, a PestiSrácok lapigazgatója az Echo Tv vendégeként

Az anyavállalatnál keletkező 50 millió forint osztalékon egyébként Szenvedi Zoltán és Huth Gergely osztozkodik. Ők ketten 50-50 százalékban tulajdonosai a Gerilla PresS-nek.

A PestiSrácok anyavállalatának magas profitja azért is érdekes, hiszen Huth Gergely tavaly egy alapítványon keresztül gyűjtést indított a szerkesztőség arra hivatkozva, hogy a KATA adónemmel kapcsolatos szigorítások miatt nehéz helyzetbe kerültek. Emellett azért is feltűnést keltő a magas osztalék, hiszen a Pesti TV bezárása kapcsán Huth arra utalt, hogy a tévé bezárása a PestiSrácokat is elsodorhatja. Igaz, az elmúlt napokban már optimistábban nyilatkozott, és azt mondta az ATV Híradójának, elképzelhető, hogy a videós műsorgyártást az interneten folytatni tudják.

Huth Gergely és a Pesti TV stábjának néhány tagja
Huth Gergely és a Pesti TV stábjának néhány tagja. Fotó: YouTube

A Media1 telefonon kereste az ügyben Huth Gergelyt, de nem fogadta a hívásunkat, majd egy sms-ben annyit reagált, nem hajlandó nyilatkozni. A Media1 korábbi írásai egyébként itt érhetők el a Pesti TV és a PestiSrácok kapcsán.

Frissítés 18:21

Mégis megszólalt Huth Gergely

Végül Huth Gergely meggondolta magát, és hírünk megjelenése után nem sokkal küldött egy sms-t az osztalék ügyében. Hogy mit reagált, ide kattintva, különálló hírünkben érhető el részletesen.

Még több hír érhető található a Media1-en. Ott vagyunk Facebookon, és kérheti híreinket Telegramon vagy RSS segítségével is.

Borító: Huth Gergely, a PestiSrácok 50 százalékos tulajdonosa és főszerkesztője, a Pesti TV műsorvezetője és programigazgatója. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások