fbpx
Vaszily Miklós (balra) és Huth Gergely (jobbra)

Átszervezi a Pesti TV működését Vaszily Miklós

A Media1 hivatalosan is megerősítést nyert információi szerint a Vaszily Miklós által indított belső vizsgálat eredményeként már szeptembertől nem Huth Gergelyék cége, a Gerilla Press lesz a Pesti TV gyártócége. Huth Gergelyéknél csak a tartalmi kompetenciák, például a műsorvezetők maradnak meg.

Vaszily Miklós, a kormányközeli Pesti TV-t működtető Progress Media Hungary Kft. társtulajdonosa a Media1.hu-n jelentette be júliusban, hogy vizsgálatot indít a Pesti TV-nél. A Mészáros Lőrinchez, Orbán Viktor miniszterelnök néhány év alatt világhírű milliárdossá vált egykori gázszerelő barátjához is köthető Pesti TV-t üzemeltető médiavállalat 50 százalékos társtulajdonosa arra volt kíváncsi, hogy Huth Gergely műsorgyártó cége hogyan költi a csatornától származó, a műsorok elkészítésére adott pénzeket.

A Media1 most megtudta, hogy a vizsgálat eredményeként a Pesti TV tulajdonosa, a Progress Media Hungary Kft. arra a döntésre jutott, hogy ezentúl már nem a Szenvedi Zoltán és a (napokban „példás újságíró tevékenységéért és televíziós munkája elismeréseként” Lovagkereszttel kitüntetett) Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztőjének nevével fémjelzett Gerilla Press Kft.-től rendeli meg a Pesti TV műsorainak gyártását.

Huth Gergely és a Pesti TV stábjának néhány tagja
Huth Gergely és a Pesti TV stábjának néhány tagja. Ők maradnak a Gerilla Pressnél. Fotó: YouTube

Az IKO Holding cégéhez kerül át a Pesti TV műsorainak gyártása

Kovács Gergely, a Progress Media Hungary Kft. és az IKO Holdinghoz tartozó IKO Broadcast Centrum Kft. ügyvezetője azt nyilatkozta ma, kedden a Media1-nek, hogy az IKO Broadcast Centrum Kft. veszi át a gyártási feladatokat az eddigi alvállalkozó Gerilla Presstől. Ebbe beleértendő például a műsorok vágása és a technikai kivitelezés, illetve a technikai stáb. Az IKO-hoz kerülnek át a Pesti TV műsorainak gyártásában eddig résztvevő munkatársak, például operatőrök, vágók stb.

A Huth Gergely féle Gerilla Press Kft.-nél a műsorvezetők, műsorszerkesztők, tehát a tartalmi kompetenciák maradnak meg.

Szeptembertől kezdődik az új korszak

Kovács Gergely azt is elmondta lapunknak, hogy a változásra már holnaptól, azaz 2021. szeptember elsejétől sor kerül, ekkortól veszi át a Pesti TV gyártási feladatait a Gerilla Press Kft.-től az IKO Broadcast Centrum Kft. A Pesti TV médiaszolgáltatója és a gyártócég ügyvezetője azt mondta, hogy az alvállalkozót, a Gerilla Presst kellő időben értesítették a változásról. Hangsúlyozta, hogy a munkatársak átvétele humánus módon zajlik.

Jurák Kata (jobbra) Stefka Istvánnal interjúzik a Pesti TV-n
Jurák Kata (jobbra) Stefka Istvánnal interjúzik a Pesti TV-n.

Kovács hangsúlyozta, hogy az átadás-átvétel kizárólag a gyártói feladatokat érinti, a tartalmi felelősség továbbra is a Gerilla Press Kft.-nél marad. (Médiaszolgáltatóként ugyanakkor az NMHH Médiatanácsa felé a Progress Media Hungary Kft. felel, hiszen a Gerilla Press csupán alvállalkozóként, szolgáltatóként vesz részt a csatorna tartalmainak előállításában.)

„Az átalakításra a gyártási folyamatok optimalizálása miatt van szükség, mely semmilyen kihatással nem lesz a nézők által már megszokott népszerű műsorokra” – hangsúlyozta a médiaszolgáltató ügyvezetője a Media1-nek.

Kovács Gergely azt mondta, a változásoknak köszönhetően a gyártási feladatok egy professzionális gyártócéghez kerülnek. A műsorrács, a műsorok listája nem változik.

Sok a probléma a csatorna körül

Mint arról korábban beszámoltunk, a tavaly létrehozott, sokak által Rogán Antal fideszes politikus szerelemgyerekeként emlegetett Pesti TV körül számos probléma merült fel. Ezek közül csak egy, hogy a csatorna nézettsége egyelőre meglehetősen alacsony maradt, ráadásul a cég jelentős veszteséget halmozott fel a működése első, csonka félévében, hiába adott a kormányzati hátszél. Az is előfordult, hogy a Gerilla Press nem fizette ki időre a munkatársai fizetését, valamint gyűjtést is indítottak egy alapítványon keresztül a fennmaradásért. Huth Gergely a kedvezőtlen adóváltozásokat, a KATA adónem szabályainak idei megváltozását okolta ezért.

Frissítés

Reagáltak Huth Gergelyék a gyártói megbízásuk elvesztésére

A hírre a PestiSrácok oldalán feldúltan, lapunkat támadva reagáltak Huth Gergelyék. „Megint hazudik a Media1, semmiféle vizsgálat nem marasztalta el a PS és a Pesti TV tartalmait készítő vállalkozást” című írásukban azt állítják, nincs összefüggésben a Gerilla Press Kft. kiváltása a Vaszily Miklós által indított vizsgálattal, sőt azt is írják, hogy „valóságban ilyen vizsgálat nem folyt”. Ez utóbbi azért érdekes, hiszen a vizsgálat megindításáról Vaszily maga nyilatkozott júliusban a Media1-nek.

A Media1-et Huth Gergely nevéhez kötődő honlap perrel fenyegeti – nem először. Azt állítják továbbá, hogy a korábbi, a Pesti TV-vel kapcsolatos cikkünkben névtelen levélre hivatkoztunk – csakhogy semmiféle névtelen levélről nem esett szó a cikkben. Mi egyébként csak annyit állítottunk, hogy az IKO váltja a Gerilla Presst a Vaszily által korábban bejelentett vizsgálódás után. Azt nem állítottuk, hogy „elmarasztalták” a céget.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n! Csatlakozzon hozzánk Facebookon valamint Twitteren, és iratkozzon fel napi hírlevelünkre!

Borítókép: Vaszily Miklós (balra), a Pesti TV társtulajdonosa, Huth Gergely jobbra
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások