fbpx
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én.

Ismét spammel az Orbán-kormány, újabb propaganda e-mailt küldtek azoknak, akik regisztráltak a koronavírus elleni oltásra

A gyermekvédelminek nevezett vasárnapi népszavazáson történő részvételre buzdítanak. Arra is kitérnek, hogy hogyan „kell” szavazni a referendumon.

A Media1 tapasztalatai szerint újabb levelet küldött a kormány azoknak, akik korábban a koronavírus elleni vakcinára történő regisztrációkor kénytelenek voltak megadni az e-mail-címüket.

A legújabb, mai, kedd reggeli e-mail üzenetét a kormány azzal kezdi, hogy „ma, amikor háború dúl a szomszédunkban, a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország belekeveredik-e a háborúba, vagy kimarad belőle”. Gyorsan témát váltanak azonban, ugyanis a levél a következőképp folytatódik:

„Az a célunk, hogy továbbra is megőrizzük hazánk biztonságát. Jövőnk ugyanakkor azon is múlik, hogy meg tudjuk-e védeni gyermekeinket”.

Ezt követően arra buzdítják az embereket, hogy vegyenek részt a most vasárnapi, gyermekvédelminek nevezett népszavazáson (ugyanezen a napon lesz az országgyűlési választás is, de a levélben erre nem térnek ki), majd miután részletezik, miért fontos ez, felsorolják a népszavazás kérdéseit.

A e-mailt azzal a kéréssel zárja a kormány, hogy a referendumon mind a négy kérdésre szavazzon nemmel a levél olvasója.

A levelet teljes egészében is mutatjuk:

A Magyar Kormány levele, melyben a gyermekvédelmi népszavazáson történő részvételre buzdítanak.

Rendszeressé vált a COVID-oltásra regisztráltak kormányzati propagandával történő megszórása

Mint arról a Media1 beszámolt, a múlt héten is küldött ki hasonló kéretlen, propagandisztikus e-maileket a Magyar Kormány; akkor az EU-t és közéleti szereplőket támadtak, de korábban az ellenzéket lejárató emaileket is küldtek már.

Bár a Kúria korábban elítélte a COVID-oltásra regisztrálóknak kiküldött propaganda tartalmú leveleket, a legfőbb bírósági grémium ítéletét az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte és megsemmisítette.

Az ügy különösen azért érdekes, hiszen az e-mailek címzettjei a GDPR (uniós adatvédelmi rendelet) értelmében célhoz kötötten, az oltási információkhoz adták meg adataikat, a kormány azonban visszaél ezekkel és a Fidesz pártérdekei mentén hasznosítja azokat.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások