fbpx
Cosmopolitan.hu.

Hivatalos: távozik a Cosmopolitan a Central Médiacsoporttól

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy folytatja-e a magyarországi tevékenységét a lap. Korábban arról a Media1 arról írt, hogy a Michaeli, Schwartz & Brit Média veheti át a magazin üzemeltetését.

A Central Médiacsoport egy pénteki közleményében jelentette be, hogy negyed évszázad után lezárul a kapcsolatuk a Hearst kiadóval, melynek értelmében május 15-től távozik a Cosmopolitan a kiadó portfóliójából. A Media1-hez is eljuttatott tájékoztatásuk szerint a jövőben a saját fejlesztésű projektjeikre koncentrálnának, és számítanak minden cosmopolitanos kollégára, ugyanis a portfólió más lapjainál biztosítanak nekik munkát.

„Szomorúan vettük tudomásul a licenctulajdonos döntését, de megyünk tovább, hiszen az a tudás, amit az évek során belefektettünk a márkába, nem vész el, itt marad velünk. A cégcsoport női elérése a termék leválásával nem változik, továbbra is megőrizzük vezető szerepünket a szegmensben. A változás egyben egy új lehetőséget is jelent a számunkra, hiszen a továbbiakban szabadabban tudunk gondolkozni arról, hogy milyen formában, csatornán, és márkán keresztül érhetjük el a fiatal, női olvasóközönséget. Rengeteg új ötletünk van, amelyeket a közeljövőben meg is fogunk valósítani”

– fogalmazott Bognár Bálint a Central Médiacsoport digitálisüzletág-vezetője.

Hivatalosan még nem tudni, folytatja-e a Cosmopolitan itthon, gyakorlatilag viszont szinte biztos, hová kerül

Mint arról a Media1 beszámolt, 2021 utolsó napjaiban olyan információk terjedtek a piacon, hogy a Hearst maga szakítana a Centrallal.

Az új jogtulajdonos az akkori információk szerint a Milkovics Pál vezette, és Schabi Michaeli, valamint Milkovics Pál közös tulajdonában lévő Michaeli, Schwartz & Brit Média lehet – ehhez a kiadóhoz tartozik a 168 Óra, a Neokohn zsidó hírportál, valamint a Pesti Hírlap mellett az az ELLE magazin is, mely szintén a Central Médiacsoporttól került Milkovicsékhoz. Az ELLE magazintól egyébként épp a napokban távozott 17 év után Liptai Lívia főszerkesztő, akit több munkatárs is követett. Mint megírtuk, Liptai Lívia utódja az ELLE élén Mádai Vivien lehet, de erről a cégvezetés szerint még nem döntött a francia licenctulajdonos.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások