fbpx
4iG.

Hadházy Ákos pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett a 4iG, az Antenna Hungária, a T-Systems és a HungaroDigitel számlái miatt

Házkutatás volt az Antenna Hungáriánál és a 4iG-nél, valamint a T-Systemsnél is, és Hadházy Ákos is feljelentéssel élt pénzmosás gyanúja miatt. Eközben az ügy kapcsán a kormánypárti sajtóban előkerült Horváth Csaba, Zugló polgármesterének neve is, aki viszont rágalmazás kapcsán tesz feljelentést az állításokat közlő lapok ellen.

Rágalmazás miatt több kormánypárti médium – egyebek mellett a Metropol, az Origo és a Ripost – ellen feljelentést tesz Horváth Csaba, Zugló polgármestere – számolt be az érintett közleménye nyomán a Telex.

A XIV. kerületi vezető állítása szerint az elmúlt napokban válogatott hazugságok jelentek meg róla.

„A velem kapcsolatban tényként megfogalmazott valamennyi hamis váddal és hazug állítással álláspontom szerint a rágalmazás bűncselekményét követték el és emiatt feljelentést teszek, mert még közszereplőként, kampányidőszakban sem vagyok köteles ezeket eltűrni. Ezen felül valamennyi médiummal szemben, amely ezeket a hamis vádakat tényként írta le, híresztelte sajtó-, majd kártérítési (sérelemdíj iránti) pert is indítok nagy nyilvánosság előtt elkövetett jóhírnév megsértéséért”

– írta Horváth.

Mint azt a portál felidézte, a polgármester neve egy szerteágazó ügy kapcsán merült fel, melyről a Telex mellett a 444 is közölt cikket.

Házkutatás volt az Antenna Hungáriánál, a 4iG-nél és a T-Systemsnél

Az ügy arról szól, hogy a győri adónyomozók éveken át üldöztek, majd elkaptak egy „számlagyáras” maffiát. A bűnözők külföldieket és hajléktalanokat is beszerveztek, papíron informatikai vagy takarítási szolgáltatásokat nyújtó fiktív cégek üzemeltetésére.

Az ügyben házkutatás volt az Antenna Hungáriánál és a 4iG-nél, valamint a T-Systemsnél is.

A Telex.hu hozzátette: az ügy fókuszában a Sys IT Service Kft. áll. A céghez köthető emberek tartották a kapcsolatot azokkal, akik szintén számlákat vásároltak.

Egyikük, Fuzik Zsolt vallotta azt, hogy Horváth Csaba, Molnár Zsolt, Tóth Csaba és Baja Ferenc szocialista politikusoknak kenőpénzt adott át, „megolajozva” ezzel bizonyos üzleteket a Sys IT-nek, valamint a kapcsolódó cégeknek.

Hadházy pénzmosás gyanúja miatt tett feljelentést

A politikusok mindezeket tagadják, azt állítják, nem történt ilyesmi. Molnár és Baja annyit ismert el, hogy találkoztak Fuzikkal. Nem került elő további bizonyíték egyelőre.

A vallomásban említett csúszópénzek a zuglói parkolási tenderhez és a BKV informatikai rendszerének üzemeltetéséhez kapcsolódnak.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ugyanakkor egy szerda délelőtt közzétett Facebook-bejegyzésében bejelentette, hogy feljelentést tesz pénzmosás gyanúja miatt a 4iG, az Antenna Hungária, a T-Systems és a HungaroDigitel cégeknél feltárt hamis számlákkal kapcsolatban.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: Horváth Csaba, Zugló polgármestere. Fotó: Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások