fbpx
URL, link.

Az Indexről való távozása után még nőtt is a Portfolio látogatottsága – megnéztük azt is, hogyan alakult az RTL.hu látogatottsága a megújulás óta

A Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius legújabb, 2022 január havi adatai alapján több érdekesség is megfigyelhető a hazai hírportálok januári látogatottsága és a top10-ben lévő honlapok kapcsán. A Media1 megnézte azt is, hogyan alakult a Portfolio.hu látogatottsága azután, hogy befejezték együttműködésüket az Index portállal, és kíváncsiak voltunk arra is, mennyire volt sikeres az rtl.hu megújítása a látogatottsági adatok tekintetében, de a cikkből kiderül az is, hogy hosszú idő után újra top10-be tudott kerülni a Telex.

A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított top10-es listát a weboldalak esetében több hónapja változatlanul a blikk.hu vezeti, amit a második helyezését őrző 24.hu követ. Ugyancsak nem változott a lista harmadik helyezettje, mely az index.hu, és a negyedik helyet is változatlanul az origo.hu foglalja el.

Az ötödik helyen a tavaly december óta négy helyet javító nlc.hu áll. A napi átlagos látogatószám alapján kialakított toplista hatodik helyén, két helyezést javítva a portfolio.hu található. Hetedik a ripost.hu, egy hellyel hátrébb lépve, míg a nyolcadik helyezést most az a femina.hu foglalja el, amely egy hónappal ezelőtt még az ötödik helyezést tudhatta magáénak. A kilencedik hely most a borsonline.hu portálé, míg a tízes listát a telex.hu zárja.

A top 10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 januárjában.A top10 brand napi átlagos látogatottság alapján

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagokkal mért toplistát, akkor az első négy helyen nem látunk eltérést a honlapok listájához képest, a Blikktől az Origóig mindenki ugyanazt a helyet foglalja el brandként, mint weblapként. Az ötödik helyre viszont az androidos applikációjának is köszönhetően bekerült az Időkép mint brand, egy-egy hellyel lejjebb tolva ezzel minden szereplőt a NLC-től kezdve a Femináig bezárólag.

A tízes lista utolsó helyét a weboldalként is a tizedik helyen álló Telexnek sikerült megőriznie brandként is. Viszont a Borsonline egy helyezéssel lemaradt a brandek top10-es listájáról.

A top 10 brand napi átlagos látogatottság alapján 2022 januárjában.Havi összesített egyedi látogatószám

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyén nem történt változás: a 24.hu megőrizte azt. Nem változott a második-harmadik helyezett sem; előbbi helyezést a blikk.hu, utóbbit az origo.hu tudhatta magáénak januárban. Az index.hu egy helyet javítva a negyedik helyet foglalhatta el – helyet cserélve ezzel a femina.hu-val.

A vezetői női oldalak ez esetben sem távolodtak el nagyon egymástól, hiszen a hatodik helyen az nlc.hu áll. A hetedik helyet elfoglaló portfolio.hu három helyet lépett előre tavaly decemberhez képest, míg a ripost.hu két hellyel lépett hátrébb. A borsonline.hu meg tudta őrizni kilencedik helyét, míg a nosalty.hu két helyet csúszott vissza, de még így is éppen benne volt a top10-ben januárban.

A top 10 weboldal havi látogatottság alapján.A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistájának első 10 helyezettje, az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ezúttal is tökéletesen leképezi az egyes brandekhez tartozó (fő) weblapok fent bemutatott sorrendjét.

A top 10 brand havi látogatottság alapján 2022 januárjában.

Még meg is erősödött a Portfolio.hu azután, hogy lekerült a doboza az Index nyitóoldaláról

Mint arról a Media1 beszámolt, több mint tíz éven után befejezte együttműködését a Portfolio.hu és az Index 2021 végén, így a Portfolio hírdoboza eltűnt az egyik leglátogatottabb magyar híroldal címlapjáról.

A portfolio.hu megújult külseje
A portfolio.hu egy számítógépen (archív)

Megnéztük, és az látszik, hogy a 2021 decemberi adatokhoz mérten még erősödni is tudott a Portfolio a fejlemények ellenére: a napi átlagos látogatottság alapján két helyet, valamint brand alapon is ugyanennyit lépett előre januárban. Ennél is jobb a helyzet a havi látogatottság alapján történő vizsgálatot alapul véve, ahol három helyet tudott előre lépni a portál, és ugyanez a helyzet a havi, brand alapú toplista esetében is.

A Portfolio látogatottsági adatai:

  • 2021 december: RU 2.709.936, megtekintésszám (views): 48.669.927
  • 2022. január: RU 2.950.044, views: 55.128.882

Hogyan teljesít az RTL.hu a nagy decemberi megújulás óta?

Egy másik érdekes piaci fejlemény volt mostanában, hogy az RTL még 2021 decemberében elindította megújult online hírszolgáltatását az rtl.hu cím alatt.

rtl.hu / RTL Magyarország hirdetés egy közterületi plakáthelyen
rtl.hu / RTL Magyarország hirdetés egy közterületi plakáthelyen. Fotó: Ladányi András / Media1

Érdekesség, hogy a DKT oldalán elérhető adatok alapján a portálnak az indulást megelőző, novemberi hónapban 1.057.128  egyedi látogatója (RU) volt, valamint 3.590.181 oldalmegtekintése. Az indulás hónapjában, decemberben az RU 962.948 volt, 3.690.483-as megtekintésszám mellett.

2021 januárjában már 1.359.728 egyedi látogatója volt az rtl.hu portálnak, és a megtekintésszám jelentősen, 5.294.602-re növekedett.

Női portálok: vezet a Femina

A DKT e havi elemzésében külön kitért a női portálok versenyére is. Csak önálló doménnel rendelkező, általános, vegyes tematikájú női site-okat vizsgáltak, és nem sorolták ide a specifikusabb tartalommal rendelkezőket, például a gasztro, egészség, bulvár oldalakat.

Ebben a körben a dobogós helyeket a femina.hu, az nlc.hu és némileg lemaradva a life.hu foglalja el. Havi egymilliós látogatottság felett van még a cosmopolitan.hu, a femcafe.hu, a joy.hu, a glamour.hu és divany.hu is. A lista második felére bekerült a wmn.hu, marieclaire.hu, a bien.hu, az evamagazin.hu, a csaladinet.hu, a noklapja.hu és a retikul.hu is.

A leglátogatottabb női oldalak havi látogatottság alapján 2022 januárjában.

Amennyiben a nőies jellegű, de nem a fenti célcsoportba tartozó, annál specifikusabb oldalakat is vizsgálta volna a DKT elemzése, akkor a top15-ben végzett volna a nosalty.hu, a blog.hu, a streetkitchen.hu és story.hu is.

A DKT és a Gemius közös 2022  januári adatokra vonatkozó elemzése videós formátumban is megtekinthető:

 

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások