fbpx
Az Index.hu címlapjának egy részlete 2021.12.16-án

Eldőlt, ki kerül az Indexen az Otthontérkép helyére, míg a Portfolio.hu megüresedő hírdobozáról még tart a versenyeztetés

Mivel a Portfolio.hu és az Otthontérkép hosszú ideje tartó tartalmi együttműködése is befejeződik az Index.hu-val az év végén, ezért meghívásos pályázatot hirdetett az Index az eddig ezen partnermédiumok által használt indexes címoldali dobozok kapcsán. Az egyik, az ingatlan tematikájú doboz sorsa már el is dőlt, míg a másikra, a gazdasági tematikára még zajlik a versenyeztetés.

A napokban Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója a Media1 podcast- és rádióműsorában jelentette be elsőként, hogy hamarosan meghívásos versenypályázatot hirdetnek az Index címoldalán lévő címoldali dobozai kapcsán és döntik el, ki használhatja azokat a jövőben látogatószerzési célra. Ennek oka, hogy a korábbi tartalmi együttműködés az eddigi partnerekkel, a Portfolio.hu Csoporttal (Net Média Zrt.) , valamint az Otthontérkép oldallal lejár.

A hírportál most közleményben közölt újabb részleteket az ügyben. Csütörtöki, a Media1-hez eljuttatott közleményükben az áll, hogy már le is zárult, és kiválasztották az új tartalomszolgáltatót az ingatlan kategóriára, míg a gazdaság kategóriára még tart az ajánlattételi időszak, ott tehát még nincs döntés.

Elárulták azt is, hogy ki örökli meg az eddig az Otthontérkép által használt doboz helyét. E szerint az ingatlanos dobozt érintő pályázat végeredményeként az Ingatlan.com indíthatja el új tartalmi egységét januárban az Indexen.

A még folyamatban lévő, az eddig a Portfolio Csoport által használt doboz kapcsán december 19-ig, vasárnapig tartó meghívásos pályázattal zajló versenyeztetés kapcsán azt emelték ki, hogy az Index immár 22 éve az egyik legnagyobb látogatottságú hazai híroldal, melynek címlapja fontos szerepet tölt be a magyar internetezők körében, idén novemberben például az Index címlap napi átlagos látogatószáma meghaladta a 321 ezer felhasználót a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) adatai alapján, ezért „ilyen magas eléréssel kiemelt státusz biztosítható az oldalon megjelenő tartalmak számára.”

A Portfolio tartalmai mindegy tíz éven át voltak jelen az Index gazdasági dobozában. Az ezzel kapcsolatos szerződés idén év végén jár le. A portfolio.hu-t működtető Net Média Zrt. a napokban nyilvánosan is jelezte, hogy nem kíván élni az ajánlattétel lehetőségével, azaz megszünteti hírdobozát az Indexen, így velük már biztosan nem folytatódik a két cég együttműködése.

Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója a csütörtöki közleményben erre válaszként köszönetét fejezte ki a Net Médiának az elmúlt tíz éves közös munkáért, és jelezte, bízik benne, hogy „mégha mostantól külön is, de ugyanilyen sikerekkel folytatódik a két cég története.” (Korábban a Portfolio és az Index azonos tulajdonosi körhöz, Spéder Zoltánhoz tartozott – megj.: A szerk.)

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója
Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója

Ziegler Gábor, az Indamedia Network Zrt. vezérigazgatója és társtulajdonosa az ingatlan.com-mal induló együttműködés kapcsán megjegyezte:

„Az Ingatlan.com-mal kötött megállapodás nyomán következő évtől a saját területén piacvezető vállalat híreivel és exkluzív információival találkozhatnak az olvasók az Index nyitóoldalán és aloldalain. Együttműködésünk elősegíti, hogy az ingatlanpiac szakmai és ingatlanos tartalmai még szélesebb körhöz jutnak majd el a jövőben.”

Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa és vezérigazgatója
Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa és vezérigazgatója

Hallgassa meg a Media1 interjút Starcz Ákossal, az Index vezérigazgatójával, akivel számos, a lappal kapcsolatos aktuális ügyről beszélgettünk!

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások