fbpx
Az rtl.hu hírportál

Elindult az RTL.hu hírszolgáltatás – íme a részletek az új hírportál és a szerkesztőség kapcsán

Egy 30 fős stáb dolgozik a most elindult RTL-es hírportál tartalmainak előállításán.

Ahogy arról a Media1 kedden este beszámolt, szerdán a kora reggeli órákban elindult az alapjaiban megújult RTL.hu hírportál, amelynek tartalmait az RTL Magyarország saját szerkesztősége állítja elő.

Idén júniusban jelentette be Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, hogy új online hírszolgáltatás elindítását tervezi az általa vezetett médiavállalat. A vezérigazgató akkor még nem nevezte meg az új portál nevét, és azt sem mondta el, mikorra tervezik az elindítását, de a Media1 megírta, hogy az indulásra még 2022 előtt szeretnének sor keríteni, és elsőként írtuk meg azt is, hogy RTL.hu lesz az oldal neve – vagyis az ezen a címen lévő addigi, jellemzően az RTL Klub műsorait támogató tartalomkínálatot jócskán átalakítják és önálló szerkesztőséget hoznak létre. Később elsőként írtuk meg azt is, hogy Bordás Gábor, a 24.hu Közélet rovatának addigi rovatvezető-helyettese lesz az RTL.hu újonnan létrejövő szerkesztőségi stábjának főszerkesztője.

Az új oldalra való átálláson hosszú ideje dolgozott az RTL stábja, így a mostani kiélesítéskor a publikum máris számos híranyaggal találkozhat az oldalon. Mint arról beszámoltunk már, a főszerkesztő munkáját 30 fős szerkesztőségi stáb segíti, és három felelős szerkesztő között osztják szét a napokat.

Az RTL.hu főoldalának egyik anyaga az induláskor
Az RTL.hu főoldalának egyik anyaga az induláskor Fotó: képernyőkép / Media1

Mint megírtuk, Gyömöre Máté lett az oldal egyik felelős szerkesztője, akit házon belülről bízott meg a feladattal az RTL. Ő korábban az RTL Híradónál volt külpolitikai szerkesztő, valamint a Magyarul Balóval című műsornak is a szerkesztője volt, és nemrég az előválasztási miniszterelnök-jelöltek élő tévévitájának egyik fontos szerkesztőjeként segítette a műsor lebonyolítását – lásd erről a tévévita kulisszatitkairól a helyszínen készített riportunkban.

Az RTL.hu másik felelős szerkesztője Angyal Gábor lett, aki 2020 áprilisától 2021 októberéig a Jelen című hetilapnál volt online szerkesztő, de korábban a Népszava senior online szerkesztőjeként, a 168 Óra munkatársaként, a Central Médiacsoport szerkesztőjeként és a Népszabadságnál is dolgozott.

Ugyancsak felelős szerkesztőként csatlakozott az RTL.hu-hoz Rácz Johanna, aki a 444.hu-t is működtető Magyar Jetihez tartozó Qubit.hu elnevezésű tudományos oldalnál volt szerkesztő 2017-től, előtte pedig olyan helyeken dolgozott mint például a HVG online szerkesztősége, a Hírszerző, a Menedzser Magazin, vagy például az Index.hu, a Velvet, a Magyar Narancs, a NOL.hu, vagy a Sziget.hu.

A három nagy médiatapasztalattal rendelkező felelős szerkesztő felel azért, hogy a főszerkesztői iránymutatásokkal összhangban a stáb közösen előállítsa az internetes oldal tartalmait, tehát ők koordinálják a csapatot az ügyeleti idejükben, váltásban.

Oknyomozás is lesz

A most elindult RTL.hu működését egyfajta kettősség jellemzi: egyszerre vannak jelen a hírtartalmak különböző tematikák mentén, szöveges és videós formában, valamint érhetők el RTL-es műsorok, például a Híradó és a Fókusz valamennyi anyaga.

Az RTL.hu menürendszere egyszerre támogatja a hírek megtalálását és az RTL-es műsorokat
Az RTL.hu menürendszere egyszerre támogatja a hírek megtalálását és az RTL-es műsorokat.

Az RTL.hu tartalmai belföld, külföld, baleset/bűnügy, bulvár, tudomány/tech, kultúra, és sport tematika mentén készülnek. Úgy alakítják ki a működést, hogy a különböző tudósítások, hírek egy része már előbb is elérhető lesz, minthogy a Híradóban adásba kerülnének.

A szerkesztőség különböző saját anyagokat és tényfeltárásokat is közöl majd. Lesz, amikor ezt szöveges formában és lesz, amikor videóval teszik majd meg – mindig aszerint, hogy épp melyik a legideálisabb megoldás.

RTL.hu
Az RTL.hu logója

Az új RTL.hu oldalon egyébként a megnyitott videók lejátszása akkor sem szakad meg, ha a felhasználó az oldalon belül különféle egyéb tartalmakat, például cikkeket nyit meg. A különféle RTL-es műsorokat műsorújság, és különböző egyéb tartalmak is támogatják majd – és ezt most ettől a pillanattól kezdve máris bárki láthatja az rtl.hu-n, melynek impresszumából az is kiderül, kik vannak még a stábban.

Az új oldal főszerkesztője, Bordás Gábor így ír az oldal újjászületése és videós hírportállá alakítása kapcsán:

„Az rtl.hu belép a hírportálok piacára, de az nem jelenti azt, hogy mostantól elhanyagolnánk tevékenységünk másik oszlopát, a szórakoztatást. Éppen ennek az ellenkezőjére készülünk, az eddigi videós anyagok mellett igyekszünk még több, szórakoztató műsorainkhoz kapcsolódó extra tartalmat felvonultatni. Noha a negyedik járványhullám kellős közepén járunk, a következő hónapokat pedig alighanem meghatározza majd a 2022-es választás, a világ szerencsére nem csupán koronavírusból és politikából áll, ennélfogva közéleti híreink és háttéranyagaink mellett kiemelt figyelmet fordítunk a bulvárra, meteorológiára, emberi történetekre.”

A Media1 további hírei

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások