fbpx
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében

Az Orbán-kormány majdnem a törvényesség útjára lépett a keddi kormányinfó kapcsán

Volt egy reményteljes pillanat, amikor úgy tűnt, ezen a héten nem lesz kirekesztő a kormány, betartja a hatályos jogszabályokat és beengedi a Magyar Hang tudósítóját a kormány keddi sajtótájékoztatójára. Aztán jött a kijózanodás.

„Regisztrációját köszönettel megkaptam”

– így kezdődött a Miniszterelnöki Kabinetirodából hétfő reggel érkezett válasz e-mail a Magyar Hang című lap munkatársához, aki rögtön azután jelentkezett a kormányinfóra, hogy kiderült, lesz ilyen a héten, sőt azon Orbán Viktor is részt vesz majd. A levelet író munkatárs már a Magyar Hang munkatársának személyi azonosító okmányát is elkérte, amit ő készséggel megadott számára.

A Magyar Hangnál ezek után már épp reménykedni kezdtek, hogy az Orbán-kormány ezúttal nem lép a diszkrimináció és a törvénytelenség útjára, betartja a sajtótörvényt, az alaptörvényt, tehát feltehetik kérdéseiket, ahogy az minden normális országban alapvető lehetőségük lenne. Nem kellett azonban sokáig várniuk, ugyanis jött a realitásba őket visszahelyező telefonhívás ugyanattól a hivatalnoktól.

Az illető közölte, hogy mégsem mehet a Magyar Hang. A Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa ezt azzal indokolta, hogy COVID van.

Persze a kormányinfót megtartják nélkülük, szóval annyira azért nincs járvány.

Mindezt egy olyan lappal csinálták meg, ahol hetekkel ezelőtt azt nyilatkozták, hogy teljes átoltottság jellemzi a szerkesztőséget.

A Magyar Hangot tehát sokadjára is elnémítják, megakadályozzák, hogy kérdéseket tegyen fel a kormányfőnek, aki korábban még azt állította, hogy sohasem vetemedne a kormánya arra, hogy elnémítsa azokat, akikkel nincs egyetértésben.

A Magyar Hangot ráadásul nem először zárják ki a kormány különféle sajtóeseményeiről. Időnként Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyhiányra szokott hivatkozni, holott mint az korábban az egyik ilyen alkalomkor látszott, a teremben volt még szabad ülőhely is, így nyilvánvaló, hogy csak kamu volt az egész.

Frissítés 2021.12.21. 16:19
A Media1 újabb híréből kiderül, hogy a kormányinfóra beengedték a Klubrádiót, csak épp nem kapott szót, ahogy több más médium sem. A Media1 a kormányinfón elhangzottakkal kapcsolatos hírét itt olvashatja.

Még több hír található a Media1-en.

Borító: Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások