fbpx
A HírTV Sajtóklub című műsorának egyik pillanata

Így beszélnek ők a Sajtóklubban – vendégünk volt Gyuricza Péter egyetemi docens, az ORTT volt tagja

A napokban megjelent Így beszélnek ők a Sajtóklubban című kordokumentum szerzőjével interjúzott a Media1 Podcast. Az epizódban sok-sok kisípolásra volt szükség.

Így beszélnek ők a Sajtóklubban címmel jelent meg a napokban egy új könyv, melynek szerzője Gyuricza Péter, az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT), a Médiatanács mai elődszervezetének volt tagja, egyetemi docens. A könyv azt mutatja be konkrét példákon keresztül, hogyan durvult el a közélet a médiában.

Gyuricza Péter: Így beszélnek ők a Sajtóklubban című könyvének borítója
Gyuricza Péter: Így beszélnek ők a Sajtóklubban című könyvének borítója Pápai Gábor karikaturista rajzával a borítón

A könyv megjelenése után, a nyomdából egyenesen a Media1 podcastjának felvételére érkezett a szerző, akivel a beszélgetést azzal kezdtük, hogy miért nincsenek már médiahatósági elsötétítések a tévékben, mint egy évtizeddel ezelőtt, szóba került az ElXrtuk című, nemrég bemutatott mozifilm is, melynek plakátjai országszerte láthatók voltak az utcákon. A beszélgetésben, melyben alaposan átbeszéltük a közélet eldurvulását, többször ki kellett sípolnunk bizonyos szavakat – olyan szavakat, amelyek egyébként a HírTV műsorában adásba kerülhettek, és mégsem követte szankció, például bírság az NMHH Médiatanácsa részéről. Arra is kíváncsiak voltunk, egyáltalán mi a célja a kötetnek, magyarán miért gondolja azt Gyuricza, hogy a Sajtóklub című műsorában elhangzott trágárkodásokat érdemes papírra vetni.

A beszélgetés az alábbi lejátszó segítségével hallgatható meg. Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradjon le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcastunk a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 napi hírlevelére is, hiszen ezekben is minden esetben közzétesszük a podcast tartalmakat.

A Media1 podcast korábbi epizódjai évekre visszamenőleg elérhetők a Vipcast powered by Media1 oldalon.

További tartalmak érhetők el a Media1.hu oldalon!

Borító: A HírTV Sajtóklub című műsorának egyik pillanata. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások