fbpx
Pavel Stanchev, a TV2 leendő vezérigazgatója

Több embertől is megvált a TV2 vezérigazgatója egy hét alatt – közben máris megvan a távozó produkciós igazgató utódja

A Media1 információi szerint nem csak Schluth András produkciós igazgatónak, hanem rajta kívül további két másik munkatársnak is befejeződött a karrierje a héten a TV2-nél, és a távozások Pavel Stanchev vezérigazgató kezdeményezésére zajlottak, de a TV2 sajtóosztálya pénteken este végül két fő távozását erősítette meg lapunknak. Időközben az is kiderült, Ökrös Gergely lesz a távozásra megkért Schluth utódja a produkciós igazgatói poszton.

Mint arról a Media1 még csütörtökön beszámolt, befejeződött Schluth András produkciós igazgató karrierje a TV2 Média Csoportnál, miután szerdán Pavel Stanchev vezérigazgató behívatta őt és megkérte őt, hogy írja alá közös megegyezéssel, hogy távozik a vállalattól, Schluth pedig ebbe ezek után belement. A történteket a Media1 számos forrása is megerősítette. A Media1 még tegnap délután megkérdezte a médiavállalat sajtóosztályát, hogyan pótolják a produkciós igazgatót, de nem reagáltak a kérdéseinkre, és Schluth sem kívánt érdeklődésünkre nyilatkozni, hanem a sajtóosztályhoz irányított vissza bennünket.

A Media1 ma, pénteken megtudta azt is, hogy további távozások is történtek a héten a vállalat háza táján. A TV2 egyik elkeseredett munkatársa is levelet írt a Media1-nél a tévétársaságnál tapasztalt állapotokról, és arról, hogy érthetetlenül állnak Schluth elküldése előtt. (Ami egyébként, mint azt tegnap megírtuk, jogi értelemben közös megegyezéssel történt.) Mint a TV2-s levélíró jelezte, és azt azóta további forrásunk is megerősítette, Schluthon kívül Bánki Andrea gyártásvezetőt / gyártásszervezőt, 25 éves szakmai múltja ellenére, gyakorlatilag érdemi indok nélkül megkérték, hogy távozzon. Bánki Andrea nagyon fontos szerepet töltött be a TV2-nél.

Máshonnan arról is hallottunk, hogy Pavel Stanchev vezérigazgató kezdeményezésére egy jogi középvezető karrierje is véget ért a héten a csatorna háza táján, de a TV2 ezt nem erősítette meg.

Ökrös Gergely lesz Schluth András utódja

Kerestük a távozások kapcsán pénteken újra a TV2 pr-osztályát telefonon, de miután Dobsi Adrienn kommunikációs igazgató visszahívott bennünket, annyit tudott mondani egyelőre, hogy jelenleg nem tudnak válaszolni a kérdésünkre, későbbre várható visszajelzés. Egyébként éppen hívásunkkal szinte azonos időben a SorozatWiki oldalon megjelent, hogy Schluth András utódja Ökrös Gergely lesz a produkciós igazgatói poszton. Ökrös korábban, 2017-től Dirk Gerkens vezérigazgató leváltásáig a TV2-nél kreatív igazgató volt, majd Gerkens 2019-es távozásakor neki is befejeződött a karrierje a cégnél.

Ökrös Gergely, a TV2 kreatív igazgatója
Ökrös Gergely, a TV2 egykori kreatív igazgatója, leendő produkciós igazgató, Schluth András utódja. Fotó: archívum

Frissítés 23:05

A TV2 Csoport sajtóosztálya péntek este végül a következő választ küldte a Media1-nek:

„A héten két kollégánk közös megegyezéssel távozott, a jogi osztályon nincs változás. – TV2 Csoport sajtóosztály”

Még visszakérdeztünk, hogy nem munkavállalói, hanem szerződéses (nem munkavállalóként alkalmazott) vagy más viszonyban lévő ember esetében sem történt-e változás, de erre egyelőre nem érkezett válasz.

Ökrös Gergely, az új produkciós és kreatív igazgató egyébként 2022. január 1-től áll munkába, és a TV2 Csoport által 2020-ban felvásárolt szlovén Planet TV gyártási és kreatív területét is felügyeli majd.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Borító: Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. vezérigazgatója. Fotó: archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások