fbpx
A TV2 Média Csoport Róna utcai székháza Budapesten

Távozik a TV2 produkciós igazgatója – a vezérigazgató kezdeményezte a változást (FRISSÍTVE)

Schluth András nem kívánta kommentálni a Media1 érdeklődésére a hírt, de lapunk forrásai megerősítették a távozás tényét és azt, hogy azt a vezérigazgató kezdeményezte tegnap. Még a héten bejelenthetik az utódot.

Schluth András 2016-tól volt a TV2 műsorait gyártó IKO, majd 2018-tól a TV2 munkatársa, előtte az MTVA-nál dolgozott produkciós menedzserként. A TV2-nél produkciós és tartalomszolgáltatási igazgatóként dolgozott, ő felelt a TV2 műsorainak gyártási és kreatív feladataiért.

A Media1 úgy tudja, hogy a távozást maga Pavel Stanchev vezérigazgató kezdeményezte szerdán, de a távozásra ténylegesen közös megegyezéssel kerül sor. Egyes TV2-s források azt is állítják, hogy Schluthot próbálták a cégnél felelőssé tenni azért, amiért nézettségi gondjai vannak a csatorna egyes, Schluthoz tartozó műsorainak, más forrásból viszont úgy tudjuk, hogy a vezérigazgató egy hozzá közelebb álló személyt talált a posztra, akit várhatóan már holnap be is jelentenek.

Lapunk a hír élesítése előtt több mint két órával megkereste a TV2 sajtóosztályát is, hogy a távozás okairól, körülményeiről és az utódlásról érdeklődjön, de miután nem reagáltak a megkeresésre, megkerestük Schluth Andrást telefonon is, de csak annyit közölt, hogy nem nyilatkozhat, tehát ha úgy gondoljuk, keressük kérdésünkkel a sajtóosztályt. Más forrásaink azonban egyértelműen megerősítették a távozást és azt, hogy azt Stanchev kezdeményezte.

Frissítés 20:22
A hírt újabb információk alapján frissítettük. Amennyiben később továbbiakat tudunk meg, ismét frissítünk.

Frissítés 2021.12.17. 23:32

További távozás is volt, közben megvan a távozó produkciós igazgatója

A Media1 időközben megtudta, hogy a Pavel Stanchev kezdeményezésére távozó Schluth András produkciós igazgatón kívül további távozás is történt a csatornánál. A TV2 végül pénteken a késő esti órákban két fő közös megegyezéssel történő távozását erősítette meg.

Időközben az is nyilvánossá vált, hogy Schluth András utódja a visszatérő Ökrös Gergely lesz.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: A Tv2 székháza. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások