fbpx
Fekete-Szalóky Zoltán, az Index.hu főszerkesztője a portál impresszumában.

Az Index főszerkesztője is tagja annak az egyesületnek, melynek több választási indulója is fideszes vezetésű önkormányzattól kapott fizetést

A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület a 2019-es önkormányzati választásokon több jelöltet is indított Ferencvárosban, az ellenzéki összefogással szemben. Az Index jelenlegi főszerkesztője, Fekete-Szalóky Zoltán felesége is indult az egyesület színeiben.

Még 2019 októberében Baranyi Krisztina, frissen beiktatott kerületi polgármesterként bontott szerződést Tóth Lászlóval, Bácskai János volt polgármester tanácsadójával, aki a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület jelöltjeként is elindult az önkormányzati választáson. A 444.hu írt arról, hogy az egyesületnek korábban évekig alelnöke volt Fekete-Szalóky Zoltán, az Index.hu jelenlegi főszerkesztője.

Ferencvárosban a 2019-es önkormányzati választások előtt az ellenzéki pártok összeálltak, hogy közösen induljanak a Fidesz jelöltjeivel szemben. A Lokálpatrióták azonban bejelentették, hogy minden körzetben indítanak jelöltet, ráadásul nem csak Ferencvárosban, hanem Erzsébetvárosban is.

A 444.hu szerint a Lokálpatrióta Egyesület számos jelöltjéről derült ki, hogy valamilyen fizetett pozícióban voltak a fideszes önkormányzatnál.

Együtt terjesztették az egyesület lapját az önkormányzatéval

A Lokálpatrióták elnöke Deutsch László, akinek a feleségét is foglalkoztatta az önkormányzat. A nőt egyebek mellett a kerületi lap, a Ferencváros Újság korrektorként alkalmazta. A sajtótermék főszerkesztője egy korábbi fideszes képviselő, Veres László volt.

A kampány alatt a Ferencváros Újságot együtt terjesztették a Lokálpatrióták választási kiadványával, azaz a fideszes önkormányzat segített terjeszteni az elvileg ellenzéki egyesület kampányanyagát, hogy az eljusson minden postaládába

– írta a 444.hu, amely ennek kapcsán felkereste Deutsch Lászlót, hogy arról érdeklődjön, honnan volt pénze a kis szervezetnek sok ezer szóróanyag elkészítésére, a terjesztésre és a kampány költségeire. A következő választ kapta a portál:

„Semmi közöd hozzá. Sosem fogom elárulni. Maradjunk ennyiben”.

Évekig volt az egyesület alelnöke az Index.hu jelenlegi főszerkesztője

Mint a lap megírta, a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület 2014-ben és 2016-ban is alelnöknek választotta Fekete-Szalóky Zoltánt, aki korábban az InfoRádió felelős szerkesztője volt, és mint arról a Media1 beszámolt, a 2020 júliusi tömeges távozásokat követően előbb az Index.hu főszerkesztő-helyettese, majd Szombathy Pál távozását követően előbb ideiglenes, majd már ez év márciusában állandó főszerkesztőnek nevezték ki. (Az Index előtt az Országút című, kormányközeli kulturális és közéleti lapnál is dolgozott szerkesztőként.)

Mint arról a 444.hu beszámolt, Fekete-Szalóky több szálon is kötődik az egyesülethez; például egy ideig Feketéék családi cége és a Lokálpatrióták székhelye is ugyanott volt, valamint a szülei is az egyesület tagjai voltak. Édesapja, Fekete Tibor Deutsch Lászlóval együtt volt SZDSZ-es képviselő a kerületben, és 2006-ban együtt alapították az egyesületet, aminek Fekete Tibor volt az első elnöke.

2019-ben Fekete-Szalóky Zoltán felesége, Fekete-Szalóky Gabriella a Lokálpatrióták színeiben indult a ferencvárosi választásokon

– írta a portál, mely megkereste Fekete-Szalókyt, aki elmondta: a 2019-es választások előtt lemondott az alelnöki pozícióról, és ma már csak egyszerű tagja a Lokálpatriótáknak. Arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy a szervezet képviselőjelöltjei közül többen is a fideszes vezetésű önkormányzattal álltak szerződésben.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Fekete-Szalóky Zoltán, az Index.hu főszerkesztője a portál impresszumában. Fotó: Index.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások