fbpx
Galla Miklós

Galla Miklós pert helyezett kilátásba az NMHH új elnökének írott levelében

Azt kéri a humorista, hogy egyezzenek meg peren kívül a Kartinthy-gyűrű körüli ügy kapcsán, valamint az is kéri, hadd térhessen vissza a Rádiókabaréba.

Ismét jelentkezett Galla Miklós, aki ezúttal Koltay Andráshoz, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) néhány napja kinevezett újdonsült elnökéhez intézett nyílt levelet Facebook-oldalán.

Galla azt írta: „megdönthetetlen bizonyítékok” vannak a kezében igazának bizonyítására az MTVA-val kialakult vitája kapcsán arra az esetre, ha perre kerülne sor.

„Kérem, intézkedjen, hogy megkapjam a nekem jogosan járó Karinthy-gyűrűt, és visszatérhessek a Rádiókabaré műsorába” – kérte Galla az NMHH frissen kinevezett elnökétől. A humorista levelét változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Elnök úr!
Gratulálok a kinevezéséhez. Jó munkát kívánok Önnek.
Idén az MTVA kuratóriuma arról döntött, hogy én kapjam a Karinthy-gyűrűt. Három héttel a díjátadó ünnepség előtt véleményem szerint minden ok nélkül visszavonták tőlem a díjat, amelyet negyven év szorgalmas, tisztességes és precíz munkájával érdemeltem ki. Az MTVA kuratóriuma fél év alatt semmilyen bizonyítékkal nem állt elő a döntés indoklására. Nem is állhatott, hiszen semmit nem követtem el, ami indokolná a díj visszavonását.
A kialakult botránnyal Karinthy Frigyes nevét is meghurcolták, mivel a Karinthy nevet összefüggésbe hozták egy vélhetően politikai indíttatású döntéssel.
Ha perre kerül sor, amit szeretnék elkerülni, megdönthetetlen bizonyítékok vannak a kezemben az igazam alátámasztására.
Tisztelt Elnök úr, arra kérem, az emberség nevében egyezzünk meg peren kívül. Kérem, intézkedjen, hogy megkapjam a nekem jogosan járó Karinthy-gyűrűt, és visszatérhessek a Rádiókabaré műsorába. Cserébe ügyvédem visszavonja a keresetet.
Bizonyítsuk be közösen, hogy a nagyvonalú gesztusoknak és a kulturált hangnemnek van helye a mai magyar közéletben.
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Galla Miklós”

A humoristának 2021 februárjában ítélték meg a Karinthy-gyűrűt, amelyet végül visszavontak tőle – ekkor írt levelet Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójának. Azóta írt Orbán Viktornak  és Áder Jánosnak is, majd legutóbb novemberben ismételten a Duna Médiaszolgáltató vezetőjéhez fordult. Eddig minden levele hiábavalónak bizonyult.

Galla Miklós Karinthy-gyűrűjének ügye is szóba került nemrégiben a Media1 podcastműsorában, amikor Litkai Gergely standupos volt a vendégünk.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Facebook / Galla Miklós
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások