fbpx
Galla Miklós

Galla Miklós ezúttal Áder János köztársasági elnökhöz fordult a közmédiás Karinthy-gyűrűjéért

A humorista a részére megítélt, majd végül át nem adott díja mellett azt is kéri, hogy visszatérhessen a Rádiókabaréba, és a Petőfi Rádió tűzze műsorára „világszínvonalú dalait”.

Galla Miklós tovább próbálkozik, hogy átvehesse Karinthy-gyűrűt, amit még februárban ítélt meg neki a közmédia kuratóriuma, az elismerést azonban a művész azóta sem kapta meg. Galla korábban többször intézett nyílt levelet a Duna Médiaszolgáltató vezetőjéhez, Dobos Menyhérthez, valamint az állami médiavállalat kuratóriumához, azonban miután tőlük nem kapott választ, Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult, aki azonban csak viccelődve válaszolt. Ezután írt levelet ezután Áder János köztársasági elnöknek  nyílt levelet, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Tisztelt Elnök Úr!
Itt Galla Miklós. Segítségét kérem. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták.
A sajtóban olyan indok jelent meg, hogy én nyilvánosan meztelenkedtem. Elnök úr, soha, sehol, semmilyen körülmények között nem meztelenkedtem. Negyven éves pályafutásom alatt sosem tettem ilyet, miért épp a Karinthy-gyűrű átadó ünnepsége előtt három héttel meztelenkedtem volna? Teljes képtelenség, aljas rágalom.
Az MTVA kuratóriuma mélyen hallgat, mivel semmilyen bizonyíték nincs és nem is lehet a birtokában.
Elnök úr, nem akarom elhinni, hogy ma, Magyarországon negyven év tisztességes, szorgalmas és sikeres munkájának csak rágalmazás és meghurcoltatás lehet a jutalma.
Egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet. Köszönöm.
Üdvözlettel:
Galla Miklós”

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Galla Miklós / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások