fbpx
Koltay András, az NMHH Médiatanács leendő elnöke, a Médiatanács volt tagja, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és Karas Monika, a Médiatanács és az NMHH leköszönő elnöke szalagot vág át

Kinevezte Karas Monika utódját a médiahatóság élére Áder János

Az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 4-től kilenc évre nevezte ki az NMHH új elnökét.

Áder János köztársasági elnök Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének – írta az MTI, mely fotót is közölt a kinevezésről.

Mint arról a Media1 beszámolt, a korábbi elnök, Karas Monika még októberben jelentette be, hogy távozik az NMHH és a Médiatanács éléről. Már akkor az M1 nemzeti hírtévé azt közölte, információik szerint Koltay András lesz a hatóság elnöke – ezt igazolta a mostani bejelentés. Karas Monika azóta az Állami Számvevőszék alelnöke lett: a médiahatóság éléről jelentős, több mint 40 millió forint nettó összeget kapott.

Az állami hírügynökség közleménye hozzátette: Áder János a Sándor-palotában tartott eseményen átadta a kinevezésről szóló dokumentumot Koltay Andrásnak. Az NMHH új elnöke esküt tett, majd azt aláírásával megerősítette.

Koltay Andrásnak, az NMHH elnökének új gratulál Áder János
Budapest, 2021. december 3.
Áder János köztársasági elnök (j) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének nevezi ki Koltay András jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektorát a Sándor-palotában 2021. december 3-án. Az államfõ Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 4-étől kilenc évre nevezte ki az NMHH új elnökét.
MTI/Szigetváry Zsolt

Az NMHH honlapján közzétett tájékoztató szerint Koltay András a NKE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára. LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. A szólásszabadság alapvonalai címmel 2009-ben jelent meg monográfiája (Századvég), 2013-ban angol nyelven Freedom of Speech – The Unreachable Mirage című (Wolters Kluwer), 2016-ban pedig A vallások, az állam és a szólás szabadsága című kötete (Századvég).

Ezeken kívül több mint 250 tudományos publikációt jegyez magyar és külföldi nyelveken. 2010 októberétől 9 éven át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja volt. Főszerkesztője a Iustum Aequum Salutare jogtudományi folyóiratnak, míg felelős szerkesztőként jegyzi az In Medias Res, a sajtószabadsággal és a médiaszabályozással foglalkozó tudományos folyóiratot. 2018 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Koltay András, az NMHH új elnöke, és Karas Monika volt elnök. Fotó: NMHH (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások