fbpx
Galla Miklós

Galla Miklós újabb levelet írt a Karinthy-gyűrű kapcsán

Ismét nyílt levélben fordult Dobos Menyhérthez, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatójához Galla Miklós humorista.

A Galla Miklós Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében – immáron sokadik alkalommal – kéri a korábban neki megítélt Karinthy-gyűrűjét. Új elemként kijelenti jelzi, hogy amíg neki nem adják át a díjat, nem kaphatja meg azt más:

„Tisztelt Vezérigazgató Úr!
Nem tudom, milyen terveik vannak a Karinthy-gyűrűvel, de mivel öt hónapig hitegettek azzal, hogy megkapom, a gyűrű JÁR nekem. A legközelebbi Karinthy-gyűrű az ENYÉM.
Negyven év szorgalmas, tisztességes munkájával érdemeltem ki.
Amíg én nem kaptam meg, nem kaphatja meg más. Ha valaki más felhúzza az ujjára, az én Karinthy-gyűrűmet bitorolja.
A gyűrű visszavonására semmilyen okot nem adtam, kérem, hogy az MTVA kuratóriuma változtassa meg a döntését. Ellenkező esetben azt kell hinnem, hogy a gyűrűt a vélt politikai hovatartozásom és a vélt származásom miatt vonták vissza.
Üdvözlettel: Galla Miklós”

– írja a humorista.

Az elismerést még 2021 februárjában ítélték meg Gallának, azonban júniusban Dobos Menyhért levélben értesítette, hogy végül mégsem ő részesül a Karinthy-gyűrű-díjban, „mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”. Ezt követően augusztusban Galla Miklós levélben fordult a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) és a Duna Médiaszolgáltatóhoz.

Következő, szeptember első napján írt levelében már Orbán Viktorhoz fordult, aki viccelődve válaszolt is neki – miszerint nem ő a gyűrűk ura –, majd néhány nappal később Áder János köztársasági elnökhöz intézett nyílt levelet.

Galla Miklós ügye nemrég a Media1 podcastjának Litkai Gergellyel készült interjújában is szóba került. A 2004-ben Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humoristával készült beszélgetést itt lehet meghallgatni.

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Galla Miklós. Fotó: Facebook / Galla Miklós
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások